Richard Cottinghamet 1967 és 1980 között hat nő meggyilkolásáért ítélték el, de most a sorozatgyilkos beismert még öt hátborzongató gyilkosságot, így összesen 11 gyilkosságot követett el.

Richard Cottingham sorozatgyilkost a “torzógyilkosnak” is nevezik, mivel áldozatait rendszeresen megcsonkította, írja a DailyStar.

A 76 éves férfi jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti New Jersey-ben, de várhatóan beismeri a 23 éves Diane Cusick tánctanár 1968-as meggyilkolását és megerőszakolását is, miután beismerte négy másik nő meggyilkolását Nassau megyében 1972-ben és 1973-ban.
Cottingham DNS-tesztnek köszönhetően került kapcsolatba Cusick meggyilkolásával, ami a Nassau megyei kerületi ügyész, Anne Donnelly szerint a legrégebbi DNS-tesztnek bizonyult, amely az Egyesült Államok történetében büntetőeljáráshoz vezetett.
Cottinghamet, aki házas volt, és számítógép-programozóként dolgozott egy New York-i egészségbiztosítási társaságnál, 1980-ban tartóztatták le, miután egy szobalány meghallotta, hogy egy nő sikoltozik a szobájában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet