Ridley Scott már készül a Gladiátor folytatására

Hivatalosan bejelentették, hogy készül a 2000-ben bemutatott Oscar-nyertes Gladiátor című film folytatása, amiben Ridley Scott rendezőként tér vissza, a forgatókönyvet pedig Peter Craig írja.

A producerek Walter F. Parkes és Laurie MacDonald megerősítették, hogy a folytatás ötlete nem merült a feledés homályába, írta a Joblo.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ridley-vel dolgozunk. Nélküle nem éreznénk jogszerűnek, hogy a témához nyúljunk. És egy nagyszerű író is dolgozik velünk, Peter Craig[/perfectpullquote]

– nyilatkozták a producerek.

Majd, hozzátették, hogy a történetszálat az eredetihez képest 25-30 évvel később veszik fel.

Russell Crowe Gladiator
Russel Crowe a Gladiátor című történelmi eposzban / Fotó: Screen Rant

Az is szóba került a projekt kapcsán, hogy a történet a felnőtt Lucius életét követi, aki a Joaquin Phoenix által játszott Commodus unokaöccse. Az még kérdéses, hogy a szerepben Spencer Treat Clark tér-e majd vissza, aki az eredeti filmben alakította a fiút.

spencer treat clark gladiátor 2
Talán a Spencer Treat Clark által alakított Lucius karaktere is visszatér a Gladiátor folytatásában / Fotó: IMDb

Ridley Scott jelenleg a Raised by Wolves sorozat rendezésével van elfoglalva illetve a Disney számára készülő Merlin varázslóról szóló filmmel, de a Gladiátor 2 elsőbbséget élvez a rendező teendői között. A Raised by Wolves sorozat befejezése után neki is kezd a történelmi dráma folytatásának.

A Disney és Ridley Scott együtt tervezik az Alien-filmek megújítását

Mióta a Disney megszerezte a Fox stúdiót, és ezzel együtt az Alien-sorozat jogait is, félő volt, hogy a parkolópályára száműzi a franchise-t. De mint kiderült, maga Ridley Scott jelentette be, hogy tárgyalásokat folytatnak a sorozat jövőbeli részeiről, olvasható a oldalán. „Eljött az az idő, amikor a sorozat kifulladt. Ez az Alien vs.

A Gladiátor folytatása már többször szóba került, de végül sosem valósult meg, kérdés az is, hogy ki lesz az a sztár, aki majd Russel Crowe helyébe léphet az új filmben.

GLADIATOR II | FANMADE Trailer #1 (2020)

The Gladiator returns after twenty years: the sequel to the famous film “Gladiator” from 2000 directed by Ridley Scott, interpreted by Russell Crowe, Joaquin…

A rajongók fantáziáját is megmozgatta a Gladiátor folytatásának lehetősége, és ők Kit Haringtont látnák szívesen a filmben, ahogy a fenti rajongói előzetesből kitűnik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból