Hollywood ismert rendezőjének, a 82 éves Ridley Scottnak megvan a véleménye Donald Trump elnökről, a koronavírusról, annak kezeléséről, a poltikusok attitűdjéről, de még a sajtó reakcióiról is. Szerinte ideje elgondolkodni, hazavonulót fújni és talán a jegyrendszer bevezetése sem ártana. 

A kulturális élet is veszélyben

A koronavírus következtében nemcsak kedvenc közösségi tereink búcsúztak el egy időre és fújták le a régvárt eseményeket, de a múzeumoknak is be kellett zárnia, valamint a filmipar is leállt. Olyan ágazatok is kárt szenvednek a járvány idején, amire először talán nem is gondolnánk: a pornóipar forgatásait is leállították. 

Ridley Scott
Ridley Scott Szerint A Politikus Egyik Fele Idióta, A Másik Fele Meg Zsarnok / Fotó: Getty Images

Hasonló problémával küzd Ridley Scott, a hollywoodi rendezőnek ugyanis legújabb filmjét a The Last Duelt sem tudták befejezni, amiben Matt Damon és Ben Affleck is szerepet kapott. Ugyan a film bemutatóját csak az év végére tervezik, a koronavírus következtében leállt forgatások miatt talán halasztásra kerül az időpont. 

Politika nem, festés igen

Ridley Scottnak megvan a véleménye a koronavírusról és a helyzet kezeléséről. Véleménye szerint nagyon kevés politikus képes megfelelően irányítani, tekintve, hogy a vezetők egy része idióta, a másik pedig zsarnok. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez a narancsfejű fickó pedig, aki most épp felettünk áll, kész bolond, nem igaz? [/perfectpullquote]

– utal Donald Trump amerikai elnökre a rendező, írja a Variety. Scott azonban kiemelte, mégis vannak olyanok, akik megfelelően képesek kezelni a helyzetet. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója például feltette magát a térképre azzal, ahogy a járványra reagált. Cuomo többször is bírálta Donald Trump elnököt, hogy nem veszi elég komolyan a helyzetet, valamint előzetesen nem volt képes biztosítani a megfelelő támogatásokat. Az államfő a Javits Center kongresszusi központot rögtönzött kórházzá alakítatta át.

Szigorú korlátozásokat vezetett be, hogy megakadályozza az emberek tömeges gyülekezését, továbbá kijelentette, ha kell feje tetejére állítja az államot, de szerez még lélegeztőgépet a rászorulók számára. 

Ridley Scott szerint nem szabad belemenni a politikába, mert ilyen helyzetben ez ártalmas és talán felesleges is. Elsősorban otthonmaradásra és elővigyázatosságra buzdít, ő maga is festéssel üti el az idejét. A rendező a veszélyeztetettek körébe tartozik kora folytán, így mindent megtesz annak érdekében, hogy egészségét fenntartva tudja folytatni a közös munkát Matt Damonnal. 

A jegyrendszer bevezetését sürgetné

Ridley Scott szerint a sajtóval vigyázni kell, és csak hiteles forrásból szabad tájékozódni. Továbbá a Variety újságírója megkérdezte a rendezőt, hogy mit javasolna a politikusoknak, mit kellene máshogy csinálniuk a mostani rendkívüli helyzetben. Erre a kérdésre Scott azt felelte, ő háborús gyerek (1937-ben született), és a háború idején ők mindent jegyrendszerben kaptak: az élelmet, de akár még a könyveket is.

20 dolog, amit még a karantén idején se venne meg senki

20 dolog, amit még a karantén idején se venne meg senki A COVID-19 világjárvány terjedése ellen többek közt azzal tehetünk a legtöbbet, ha betartjuk a hatósági tanácsokat és rendelkezéseket. Ezekben a napokban tanácsos otthon maradni, távolságot tartani másoktól, rendszeresen és alaposan kezet mosni, de persze nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitel, valamit az egészséges étkezés sem.

Elege van abból, hogy az emberek mindent felvásárolnak a boltokból, legtöbbször feleslegesen.

A rendező szerint most is be kellene vezetni a jegyrendszert, mert az emberek túl sok élelmiszert vásárolnak, ami aztán megromlik.

Szerinte az okostelefonjaink tökéletes eszközök lennének a jegyrendszerre. Minden egyes alkalommal, amikor vásárolunk a boltban, meg lehetne vele határozni, hogy hol a határ. “Az ember rendeljen, és maradjon nyugodt” – parafrazeálta a híres mondást a rendező.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet