Rejtélyes halálesetek, amelyek rettegésben tartanak egy egész közösséget – Megérkezett Ridley Scott Terror sorozatának második évada

Megérkezett az első magyar trailer Ridley Scott Terror című antalógiasorozatának második évadához. Az elsőt itt forgatták Budapesten, és a HNS Terror nevű hadihajó története volt, ami 1848 környékén, az északnyugati átjárót keresve fagyott jégbe. A második etap a Terror: Gyalázat címet kapta, és semmi köze az első évadhoz: a II. világháború idején játszódik az USA-ban.

A történet középpontjában rejtélyes halálesetek egész sorozata áll, ami egy japán-amerikai közösséget tart rettegésben. A főhőse egy fiatal férfit, aki felveszi a harcot azzal a titokzatos, gonosz erővel, ami sokak halálát okozta.

ridley scott terror gyalázat
Ridley Scott Terror: Gyalázat második évada, második epizód / Fotó: AMC

Ennyiből persze az nem derül ki, hogy a sorozat a japán-amerikaiak internálásáról (is) szól, az amerikai történelem egy olyan korszakáról, amit legszívesebben letagadnának, és amivel sorozat- és film szintjén eddig nem nagyon foglalkoztak. Könyvben igen, legutóbb például a zseniális James Ellroy remek Perfidiájában.

A Disney és Ridley Scott együtt tervezik az Alien-filmek megújítását

Mióta a Disney megszerezte a Fox stúdiót, és ezzel együtt az Alien-sorozat jogait is, félő volt, hogy a parkolópályára száműzi a franchise-t. De mint kiderült, maga Ridley Scott jelentette be, hogy tárgyalásokat folytatnak a sorozat jövőbeli részeiről, olvasható a oldalán. „Eljött az az idő, amikor a sorozat kifulladt. Ez az Alien vs.

A forgatáshoz történelmileg hiteles, méretükben megegyező díszleteket építettek, amelyek hűen tükrözik a második világháború utáni táborok állapotát, a szereplők között Derek Mio, Kiki Sukezane, Cristina Rodlo, Shingo Usami, Naoko Mori, Miki Ishikawa, George Takei és C. Thomas Howell is ott van, az első két részt pedig Josef Kubota Wladyka (Fear The Walking Dead, Narcos, Outcast) rendezte.

Terror: Gyalázat – #1 magyar előzetes

“Mondd, hiszel a Bakemonóban?” Megérkezett az első magyar trailer Ridley Scott Terror antalógiasorozatának második évadához, amely a „Terror: Gyalázat” címet…

A tízrészes évad epizódjait Magyarországon augusztus 15-től csütörtök esténként 23:00 órától vetíti az AMC, az első két, sajtónak bemutatott rész alapján azt javaslom, ne nagyon tessék egyedül, sötétben nézni a sorozatot, mert beszarsz tőle, de ha lehet, inkább angol hanggal tessék, ez a tájszólásos magyar a japán szereplőkhöz kegyetlen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból