Újabb öt évre Ábrahám Leventét bízta meg a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vezetésével a város közgyűlése csütörtökön.

Ábrahám Levente egyedüliként adott be érvényes pályázatot

A képviselők egyhangú támogatásával elfogadott előterjesztés szerint Ábrahám Levente egyedüliként adott be érvényes pályázatot az igazgatói posztra.

A 62 éves, különböző beosztásokban 1985 óta a múzeumban dolgozó szakembernek biológia-földrajz szakos általános iskolai tanári, biológia szakos középiskolai tanári diplomája, egyetemi doktori címe, PhD tudományos fokozata, valamint tárgyalási szintű angol nyelvtudása van. Ábrahám Levente múzeumvezetői feladatainak ellátása mellett oktat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán.

A Rippl-Rónai Múzeum új igazgatója az év múzeuma címet akarja elnyerni

Az 1909-ben alakult, ma a Rippl-Rónai Emlékházat és Látogatóközpontot, a Vaszary Emlékházat, a Fekete István Látogatóközpontot és a Szentjakabi Bencés Apátság Romkertet is üzemeltető Rippl-Rónai Múzeum Kaposvár és Somogy megye történelmi, tudományos, kulturális, művészeti örökségének őrzője, közvetítője, Magyarország egyik legnagyobb tudományosan rendszerezett közgyűjteménye, ahol 2,5 millió műtárgy állagmegóvását, őrzését, feldolgozását, kutatását végzik.

A több mint félszáz dolgozót foglalkoztató, az érdeklődőknek tucatnyi állandó kiállítást kínáló intézmény egyik legismertebb anyagát Rippl-Rónai Ödön Somogynak adományozott páratlan gyűjteménye jelenti, a múzeum emellett elkötelezett gondozója a magyar festészet megújítója, Rippl-Rónai József hagyatékának is.

Ábrahám Levente pályázatában az intézmény céljaként jelölte meg az Év múzeuma cím elnyerését. Az igazgató szeretné megújítani a múzeum állandó kiállításait, bővíteni közösségi tereit, emelni múzeumpedagógiai foglalkozásai és ismeretterjesztő előadásai színvonalát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet