Robert De Niro új vígjátéka, az A nagyapa hadművelet váltotta az észak-amerikai hétvégi kasszasikerlistán Christopher Nolan Tenet című filmjét. A covid-éra mozis bevételei azonban továbbra is messze elmaradnak a járvány előtti szinttől.

Filmstúdiót váltottak a Weinstein-ügy miatt

A nagyapa hadművelet című filmben Robert De Niro alakítja a nagyapát, aki háborút indít unokája ellen, mert az nem akarja átadni neki a szobáját – írtuk júniusban.

A filmet eredetileg 2018-ban akarta bemutatni a gyártó The Weinstein Company, de a produkciós vállalatot irányító Harvey Weinstein közben szexuális bűncselekmények miatt börtönbe került – ráadásul kevesebb mint két hete újabb két nő megerőszakolásával növelték a bűnlajstromát –, és a film fogalmazását elhalasztották. Most a 101 Studios forgalmazásában került a mozikba. Az új stúdiót David Glasser, a Weinstein Co. korábbi igazgatója vezeti – írta a Variety.

The War With Grandpa A Nagypapa Hadmuvelet Film Tenet Robert De Niro
Robert De Niro Az A Nagypapa Hadművelet Című Filmben / Fotó:101 Studios

A vígjáték a hétvégén 3,6 millió dolláros (egymilliárd forintos) jegybevételre tett szert a 2205 észak-amerikai moziban, a kritika ugyanakkor meglehetősen hidegen fogadta.

Robert De Niro egész pályafutását elismerik: életműdíjat kap

Robert De Niro kapja a hollywoodi színészcéh életműdíját januárban. A Screen Actors Guild (SAG) kedden jelentette be, hogy január 19-i díjátadó ceremóniáján De Niro veheti át a pályafutását elismerő díjat. robert de niro életműdíj, az ír film, the irishman film, robert de niro filmek

A Nolan rendezésében készült sci-fit azonban, amelyet már hat hete játszanak a mozik, sikerült megelőznie, ugyanis a Warner Bros. produkció péntektől vasárnapig 2,1 millió dollárt (634 millió forintot) keresett. Mint megírtuk szeptember végén, a Tenet akkor 11 milliárd forintnak megfelelő bevételnél tartott.

Nagypapa hadművelet (The War with Grandpa) - szinkronizált előzetes

Ed, családja unszolására beköltözik a lányáékhoz, ezzel akaratlanul is kitúrva középső unokáját, Petert a szobájából. A padlásra száműzött fiút persze nem ke...

A film teljes eddigi észak-amerikai bevétele ezzel elérte a 48,3 millió dollárt (14,5 milliárd forintot), globális jegyeladásai pedig meghaladták a 323 millió dollárt (98 milliárd forintot).

Az új mutánsok sem zárt rosszul

A Disney egy 1993-as filmjét is újra a mozikba küldte a hétvégén; a Hókusz pókusz című vígjáték, amelyben Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy játszott boszorkányokat, annak idején nagy kasszasiker lett, most pedig 1,2 millió dollárt (362 millió forintot) hozott.

Az új mutánsok 685 ezer dolláros (207 millió forintos) jegyeladással 22 millió dollárra (6,6 milliárd forintra) növelte észak-amerikai bevételét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet