Robert De Niro kapja a hollywoodi színészcéh életműdíját januárban. A Screen Actors Guild (SAG) kedden jelentette be, hogy január 19-i díjátadó ceremóniáján De Niro veheti át a pályafutását elismerő díjat.

A színészek érdekvédelmi szervezete évente adja át díjait, a színész az életműdíj 56. kitüntetettje.

Robert De Niro Irishman Az Ír Film Életműdíj
Robert De Niro Brian Stelter Talkshow-Jában / Fotó: Nbc / Getty Images

A SAG közleménye kiemelte, hogy De Niro filmjeiben és televíziós produkcióiban is nagyszerű alakításokat nyújtott, kétszer is elnyerte az amerikai filmakadémia Oscar-díját, és az Elnöki Szabadság-érdemrenddel, az amerikai elnök által adományozott legjelentősebb polgári kitüntetéssel is elismerték. A színész társalapítója a New York-i Tribeca Filmfesztiválnak.

Martin Scorsese: Ez a korszak már elmúlt – Robert De Niro, Al Pacino és a rendező közös interjút adott

Robert De Niro, Al Pacino és Martin Scorsese a Netflix által finanszírozott Az írben dolgoztak először együtt. Sőt, csatlakozott hozzájuk Joe Pesci és Harvey Keitel is. Al Pacino meg is jegyezte, hogy nagyon ideje volt már.

Az ír című, Martin Scorsese által rendezett legutóbbi filmje a napokban kerül az észak-amerikai mozikba, mielőtt a Netflix kínálatában megjelenne.

Martin Scorsese The Irishman filmje a kritikák alapján élete legjobbja

Martin Scorsese The Irishman (Az ír) című, Netflixen debütáló filmje 100%-on áll a Rotten Tomatoes-on. Ez azt jelenti, hogy eddigi legjobb filmje a kritikusok szerint. the irishman film, az ír film, robert de niro, al pacino, joe pesci, the irishman netflix, the irishman kritikák

Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőről szóló drámát november 21-től játsszák a magyar mozik.

Robert De Niro: Alig várom, hogy börtönben lássam Donald Trumpot

De Niro szinte minden alkalmat megragad, hogy kritizálja Donald Trump amerikai elnököt. Nemrég a The Irishman című, Netflix re készülő filmje kapcsán adott interjút a brit hírportálnak. A beszélgetés során nemes egyszerűséggel gengszternek nevezte az amerikai elnököt. Érdekesség, hogy Martin Scorsese szóban forgó Netflix-filmjében Frank Sheeran gengsztert alakítja De Niro.

De Niro közleményben köszönte meg a színészcéh elismerését, mint fogalmazott, megtiszteltetésnek tekinti, hogy egy olyan szervezet díját veheti át, amelynek 50 éve a tagja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk