Robin Cook a szervkereskedelem sötét, kegyetlen világába vezet – Megjelent a Génhiba

Robin Cook a rá jellemző kíváncsisággal boncolgatja a legkorszerűbb vívmányokkal élő és visszaélő ember morális felelősségét, miközben újra feszült és izgalmas orvosi thrillerrel lepi meg rajongóit. Legújabb könyve, a Génhiba pedig a szervkereskedelem sötét és kegyetlen világába vezet.

Korábban azt mondta Robin Cook, hogy az emberek hajlamosak voltak azt hinni, hogy mindenki, aki orvos, az automatikusan jó orvos is, pedig ez nem így van. Miközben Cook könyvei bestsellerek, mégis mind az egészségügyi rendszer valóságos és aktuális problémáival foglalkozik. Mondhatnánk azt is, hogy gyakorlatilag a mítoszok ellen küzd. A Génhiba könyvben is ezeket feszegeti.

A New York-i metróban összeesik egy fiatal nő, és még mielőtt a mentő a kórházba érne vele, meghal. A súlyos fertőzés okozta haláleset elgondolkodtatja Jack Stapleton törvényszéki szakértőt, aki a száz évvel korábbi, világméretű spanyolnátha-járvány veszélyétől tartva alaposabb vizsgálatba kezd. Mint kiderül, a nő szívátültetésen esett át, de semmi nem indokolta, hogy szervezetét vírus támadja meg.

robin cook 1466
Robin Cook író legújabb könyve, a Génhiba már a boltokban / Fotó: Valuska Gábor

Két újabb, hasonló haláleset igazolja a patológus gyanakvását, s nyomozásai hamarosan a génmódosítás és a genomszerkesztés ingoványos területére, s egyúttal a szervkereskedelem sötét, kegyetlen világába vezetnek. Jack olyan, megalomániás törekvésekkel szembesül, amelyek emberéleteket kockáztatva feszegetik az orvostudomány legvégső határait. És ha nem elég óvatos, hamarosan ő maga lehet a következő áldozat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból