Robin Kyne egykori drámatanárt egy életre eltiltották a tanítástól, miután egy volt tanítványával való szexuális kapcsolatának részleteit nyilvánosságra hozták.

Az 54 éves férfi 2004-ben nős drámatanár volt, 2007-ben pedig a főiskola igazgatóhelyettesévé választották, majd 2010-ben távozott. A Tanítási Szabályozási Testület örökre eltiltotta Kyne-t a tanítástól, mivel a testület megtudta, hogy az egykori drámatanár az iskolából szerezte meg egy diák elérhetőségeit, arra hivatkozva, hogy a házi feladatokkal kapcsolatban akarja felkeresni, írja a DailyStar.

A diák állítása szerint Kyne-nal való kapcsolata általában nem a házi feladatról szólt, és miután elhagyta az egyetemet, a kapcsolat “nagyon gyorsan grafikussá és szexuális jellegűvé vált”. Összesen 467 oldalnyi üzenetet mutattak be a testületnek, amelyek a diák és a tanár közötti Facebookos kommunikációt mutatták be 2007. július 5. és 2010. január 16. között.

Az egyik üzenetből kiderült, hogy Kyne “egy kicsit beleszeretett” a tanulóba, egy másik üzenetben pedig a tanár bevallotta, hogy “volt, amikor egyszerűen behúzhatta volna a függöny mögé a stúdióban”. Megjegyezte azonban, hogy “soha nem tette volna”, mert azzal “átlépte volna a határt”. A testület azt is megtudta, hogy Kyne 2007 októberében szexelt a diákkal. A jelek szerint Kyne azt is követelte a tanítványtól, hogy “hozzon neki egy csomó kábítószert”, és azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja a kapcsolatot, ha a tanuló nem így tesz.
Végezetül a testület megállapította, hogy Kyne cselekedetei „szándékosak”, valamint „megfontoltak” voltak, ami ahhoz vezetett, hogy határozatlan időre eltiltották a tanítástól bármely iskolában, hatodikos főiskolán, ifjúsági szálláson vagy gyermekotthonban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet