“Amikor minden a helyén volt.” — Pillants be Rodney Smith fotóinak varázslatos világába!

Rodney Smith különleges, játékos, hóbortos, nem egyszer szürreális fotói 45 éven keresztül gazdagították neves magazinok hasábjait. Alkotásai a TIME-ban, a The Wall Street Journalban és a The New York Times-ban jelentek meg. Fotógalériánkban megmutatjuk néhány ikonikus alkotását.

A kompozíció a fotográfiában olyan, mint a ritmus a zenében” — nyilatkozta Smith a My Modern Metnek 2015-ben.  Önmeghatározása szerint: “Én még a régi idők gyermeke vagyok — amikor például az olyan fotóművészek, mint Henri Cartier-Bresson, W. Eugene Smith, André Kertész (magyar származású fotográfus — a szerk.), stb. kompozicionális érzéke kifogástalan volt; minden a helyén volt.”

A fotóshop korszakában fontos megemlíteni, hogy Smith nem manipulálta utólag a beállítást. Sőt, a filmre történő fényképezés elkötelezett híveként soha nem váltott digitális  technológiára.

A pillanat varázsának megragadásában hitt és nem az utómunkában.

Élete nagy részében fekete-fehérre fényképezett, és csak 2002-ben váltott a színes fotografálásra. De ezek a képei is klasszikus, időtlen érzetet keltenek.

 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból