Követem Design Vándorlás a Romani Designnal - bemutatták a tavaszi-nyári kollekciót

Vándorlás a Romani Designnal – bemutatták a tavaszi-nyári kollekciót

Promóció

Új tavaszi-nyári kollekcióját mutatta be a Romani Design, fókuszálva az 1956-os forradalom roma hőseire, és a kikapcsolódás, utazás témájára. Ismét több híresség csatlakozott modellként, támogatva a roma népi motívumok újraértelmezését, divatba emelését.

Promóció
- Advertisement -

Igazi show-val mutatták be a Romani Design új tavaszi-nyári kollekcióját az Akvárium Klubban. A 2010 óta tartó vállalkozás minden évben újabb ruha- és kiegészítő-válogatással áll elő, egyre növekvő nemzetközi érdeklődés mellett. Sikerükhöz hozzájárult, hogy a márkához olyan erős üzenetet társítottak, mint egymás elfogadása, a határok elmosása, a régmúlt tisztelete és a változás felé való nyitottság gondolata.

A divatcég vezetője és egyben divattervezője, Varga Erika, aki egész pályafutását a roma kultúra megőrzésének, ápolásának szentelte. Korábban népismeret-terjesztőként dolgozott, sok roma fiatalnak segítve elfogadni, értelmezni származását.

Testvérével, Helénával 7 éve döntöttek úgy, hogy a társadalmi tevékenységük mellett a divat nyelvén keresztül népszerűsítik és dolgozzák fel a cigány öltözködési hagyományokat. Első bemutatójuk óta óriási figyelem övezi munkájukat, ismert emberek állnak a márka mögé, és segítenek modellként még szélesebb közönséget megszólítani.

Kemény Zsófi és Pásztor Anna / Fotó: Máthé Zoltán, MTI

A legújabb ruhákat két, egymástól teljesen különböző téma ihlette: az egyik az 1956-os forradalom cigány hőseinek állít emléket (RomaniUnique’56), a másik a Wanderers of the Worlds (Világok vándorai) címmel az utazás motívumait jeleníti meg. Hangulatuk különbözőségét színviláguk is tükrözi, a történelmi drámájú darabokon a fekete-fehér árnyalatai dominálnak, a hősök régi fotóinak felmutatásval.

Ellenben a wanderers ruhákon tobzódnak a roma népviseletből ismert virágok, kerekek, a keki, az ezüst, a sárga, a kék és a piros érvényesülével.

A drámai, illetve felszabadult érzést a kifutó hátterében forgó videók és a különböző zenei aláfestések hangsúlyozták, valamint a modellek testjátéka. A tavaszi bemutatóhoz is több színész, énekes, újságíró és romajogi aktivista csatlakozott: Bocskor Bíborka, Fábián Juli, Farkas Franciska, Keresztes Ildikó, Koronczay Lilla, Dobray Sarolta, Osztolykán Ágnes, Csalár Bence, Deejay Mahogany, Pásztor Anna, Doghi Lorena, Oltai Kata és Kemény Zsófi is a kifutóra lépett.

Romani Design / Fotó: Jeney Barbara

A Romani Design csapata különös gondot fektetett arra, hogy minél szélesebb réteg számára tegye vonzóvá termékeit, ezért a kollekció egyaránt tartalmaz hétköznapi és elegáns stílusú darabokat is. Habár szimbolikájában a régi hagyományokra épít a Romani, de a modernizálással széles vásárlói réteget is meg tud szólítani.

A Roma Sajtóközpont összefoglalója a bemutatóról:

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3