Olivia Hussey és Leonard Whiting, az 1968-as Rómeó és Júlia sztárjai szexuális visszaéléssel vádolja a Paramount Pictures filmstúdiót a film egyik meztelen jelenete miatt.

A most 71 éves Olivia Hussey és 72 éves Leonard Whiting 15 és 16 évesek voltak a film forgatásakor, egy olyan kaliforniai törvény értelmében nyújtottak be keresetet a Paramount Pictures ellen, amely ideiglenesen felfüggeszti a gyermekek szexuális zaklatásának elévülését, írjaBlikk.

Állításuk szerint a 2019-ben elhunyt rendező, Franco Zeffirelli eredetileg azt mondta az 1968-as Rómeó és Júlia színészeinek, hogy bőszínű fehérneműben szerepelhetnek az ágyjelenetben, de a forgatás reggelére már más véleményen volt, és azt mondta, testsminkben, meztelenül kell szerepelniük. Ekkor biztosították őket arról, hogy a kamerát úgy helyezik el, hogy ne látszódjon a képeznyőn a meztelenség, de a filmben végül Whiting csupasz feneke és Hussey mellei is láthatóak a jelenetben. 

A vád szerint a rendező azzal indokolta döntését, hogy a meztelenség nélkül a “kép tönkremenne”, és ez rossz hatással lenne a karrierjükre, így a színészek úgy érezték, nincs más választásuk, mint meztelenül szerepelni a jelenetben. 

A színészek bevallása szerint az eset komoly lelki sérüléseket okozott nekik, amiket azóta sem tudtak kiheverni, ezért 500 millió dolláros kártérítést követelnek. A Paramount Pictures egyelőre nem reagált a perrel kapcsolatos hírekre.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet