Követem Events Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben,...

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban – Új köntösben a Rómeó és Júlia

Promóció

Rómeó és Júlia szerelme izzó és őszinte. Minden happy endért kiált, csakhogy a boldogság még jóval a mindhalálig előtt véget ér, mert a szeretet és a gyűlölet kéz a kézben jár.

Promóció
- Advertisement -

Ebben a történetben senki sem menekülhet a gonosz és kérlelhetetlen Máb varázsa elől. A fékezhetetlen indulatok és ellenőrizetlen vágyak irányítója legalább egy pillanatra mindenkit kifordít önmagából, és titokzatos erővel taszítja sorsuk felé a balvégzetűeket.

Az előzmények és az előadás

2018 nyarán, az Óbudai Nyár programsorozatának keretében, egyetlen alkalommal volt látható Shakespeare Rómeó és Júlia. Az éles humorú tragédia a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ szervezésében jött létre.

A szabadtéri előadás különlegességét egyebek mellett az adta, hogy a panelházak által ölelt téren, a lakótelep közepén játszódott.

Akkor, azon a júliusi estén nem csak a színészek és az alkotók érezték úgy, hogy olyan produkció született, amelyet érdemes volna szélesebb közönségnek is megmutatni. A nézők visszajelzése és a kritikai visszhang is pozitív volt.

Dicső Dániel: Rómeó és Júlia

Így decembertől a Rómeó és Júlia a Hatszín Teátrum és a Hybrid Művészeti, Kulturális Nonprofit Kft. együttműködésében, a Jókai utcában lel új otthonra.

A Tűnj el! színészének új filmje a Rómeo és Júlia-sztorit a ’80-as évek Brooklynjába helyezi

Lakeith Stanfieldet többek között a nagy sikerű című filmben láthattuk. Most a Prince of Cats képregény mozis adaptációjában kapott főszerepet. Ron Wimberly képregényét a hiphop ihlette, és Shakespeare örökbecsű szerelmi drámáját úgy meséli újra, hogy annak helyszíne Brooklyn. Stanfield Júlia unokatestvérét, Tybalt-t alakítja. Ez a filmes adaptáció a szerelmesek történetét az ő perspektívájából mutatja be.

Az előadás Nádasdy Ádám fordítása alapján készült, és a rendezői koncepció fontos eleme, hogy – akárcsak Shakespeare korában – a főszereplőket (Márfi Márk és Döbrösi Laura) kivéve a színészek több szerepet játszanak.

Benvolio, Rómeó és Mercutio / Dicső Dániel: Rómeó és Júlia

Így Tasnádi Bence Mercutio szerepén kívül Páriszként is látható. A Dajkát és a Herceget is Rainer-Micsinyei Nóra és Bajor Lili kelti életre, a Capulet és a Montague szülőket Eke Angéla és Bakos-Kiss Gábor.

Döbrösi Laura – Júlia

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban. Szerelmük izzó és őszinte. Minden happy endért kiált, csakhogy a boldogság még jóval a mindhalálig előtt véget ér, mert a szeretet és a gyűlölet kéz a kézben jár. Ebben a történetben senki sem menekülhet a gonosz és kérlelhetetlen Máb varázsa elől.

Lőrinc barátot és Benvoliót Georgita Máté Dezső, míg Tybaltot és a Patikust Patkós Márton alakítja. De a szereplők egyszersmind egy zenekar tagjai is, akik zenész kollégáik segítségével több dalt is előadnak, így az élőzene és a tánc is kiemelt szerepet kap a produkcióban.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. december 27., csütörtök 20.00

Helyszín: Hatszín Teátrun

Jegy: 3. 200 HUF

Jegyignylés: ITT

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3