Követem Events Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben,...

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban – Új köntösben a Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia szerelme izzó és őszinte. Minden happy endért kiált, csakhogy a boldogság még jóval a mindhalálig előtt véget ér, mert a szeretet és a gyűlölet kéz a kézben jár.

- Advertisement -

Ebben a történetben senki sem menekülhet a gonosz és kérlelhetetlen Máb varázsa elől. A fékezhetetlen indulatok és ellenőrizetlen vágyak irányítója legalább egy pillanatra mindenkit kifordít önmagából, és titokzatos erővel taszítja sorsuk felé a balvégzetűeket.

Az előzmények és az előadás

2018 nyarán, az Óbudai Nyár programsorozatának keretében, egyetlen alkalommal volt látható Shakespeare Rómeó és Júlia. Az éles humorú tragédia a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ szervezésében jött létre.

A szabadtéri előadás különlegességét egyebek mellett az adta, hogy a panelházak által ölelt téren, a lakótelep közepén játszódott.

Akkor, azon a júliusi estén nem csak a színészek és az alkotók érezték úgy, hogy olyan produkció született, amelyet érdemes volna szélesebb közönségnek is megmutatni. A nézők visszajelzése és a kritikai visszhang is pozitív volt.

Dicső Dániel: Rómeó és Júlia

Így decembertől a Rómeó és Júlia a Hatszín Teátrum és a Hybrid Művészeti, Kulturális Nonprofit Kft. együttműködésében, a Jókai utcában lel új otthonra.

A Tűnj el! színészének új filmje a Rómeo és Júlia-sztorit a ’80-as évek Brooklynjába helyezi

Lakeith Stanfieldet többek között a nagy sikerű című filmben láthattuk. Most a Prince of Cats képregény mozis adaptációjában kapott főszerepet. Ron Wimberly képregényét a hiphop ihlette, és Shakespeare örökbecsű szerelmi drámáját úgy meséli újra, hogy annak helyszíne Brooklyn. Stanfield Júlia unokatestvérét, Tybalt-t alakítja. Ez a filmes adaptáció a szerelmesek történetét az ő perspektívájából mutatja be.

Az előadás Nádasdy Ádám fordítása alapján készült, és a rendezői koncepció fontos eleme, hogy – akárcsak Shakespeare korában – a főszereplőket (Márfi Márk és Döbrösi Laura) kivéve a színészek több szerepet játszanak.

Benvolio, Rómeó és Mercutio / Dicső Dániel: Rómeó és Júlia

Így Tasnádi Bence Mercutio szerepén kívül Páriszként is látható. A Dajkát és a Herceget is Rainer-Micsinyei Nóra és Bajor Lili kelti életre, a Capulet és a Montague szülőket Eke Angéla és Bakos-Kiss Gábor.

Döbrösi Laura – Júlia

Egy fiú meg egy lány a bálban, a kertben, a templomban és az ágyban. Szerelmük izzó és őszinte. Minden happy endért kiált, csakhogy a boldogság még jóval a mindhalálig előtt véget ér, mert a szeretet és a gyűlölet kéz a kézben jár. Ebben a történetben senki sem menekülhet a gonosz és kérlelhetetlen Máb varázsa elől.

Lőrinc barátot és Benvoliót Georgita Máté Dezső, míg Tybaltot és a Patikust Patkós Márton alakítja. De a szereplők egyszersmind egy zenekar tagjai is, akik zenész kollégáik segítségével több dalt is előadnak, így az élőzene és a tánc is kiemelt szerepet kap a produkcióban.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. december 27., csütörtök 20.00

Helyszín: Hatszín Teátrun

Jegy: 3. 200 HUF

Jegyignylés: ITT

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3