A díjnyertes fotográfus munkája a fényképészetet és az újságírást ötvözi. Rose Marie Cromwell amerikai fotós Havanna soha nem látott oldalát mutatja be legújabb, The Supreme Book of Love című albuma. Alkotásait a kubai kultúra inspirálta, melynek köszönhetően egy új megvilágításba került ez a lüktető, ellentmondásos világ.

Minden embernek van egy saját, csak rá jellemző kommunikációs formája, amelyen a legmagabiztosabban kommunikál. Rose Marie Cromwellnek ez a fotózás. Már fiatalom felfedezte, mennyi örömet ad neki a tárgyak, emberek megörökítése. Nemrég megjelent díjnyertes könyvében, a The Supreme Book of Love-ban a Kubában jól ismert La Charada lottójátékból merített inspirációt. Ebben a titokzatos szókereső játékban, minden szónak egy szám felel meg, 1-100-ig.

Rmc Ellibro 13
The Supreme Book Of Love / Fotó: Rose Marie Cromwell

Cromwell olyan képeket csinált, amelyek magukban hordozzák a lottósorsolás véletlenszerűségét, ezzel teremtve meg Havanna portréját. Nem csupán egyszerű képek, hanem van mögöttük tartalom.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tükrözik a káoszt, amellyel az ott élő emberek nap mint nap szembenéznek. A fotós mindig is a körülöttünk lévő szociális problémák megörökítésén dolgozott.[/perfectpullquote]

Az egyéni sorsok érdeklik. Célja, hogy emberi sorsokat mutasson be, amelyek a globalizáció valamilyen módon befolyásolt. Például, hogy a perifériára került közösségekre milyen hatással vannak az irányító szervek.

Így néz ki a szabadság egy queer fotós szemével / ContextUs

A London College-ban tanuló fotográfus számára a fotózás maga az emberi érzelmek újjászületésének módja. Ennek nagy szükségét érzi a technológia és a bizonytalanság korában. Nemrég megjelent Empathy című munkájában az eljövendő kor egyetemességét, valamint az emberi kapcsolatot és önrefelxiót követi nyomon.

Cromwell reméli, hogy munkáival gondolkodásra ösztönzi az embereket. Szerinte vannak problémák, amelyre nem fordítunk elég figyelmet mindössze azért, mert nem is tudunk róla. A művész sokszor aggódik bizonyos dolgok miatt, és úgy érzi, nem tehet mást, mint kifejezi irántuk az érzéseit. Képein keresztül.

Less bele Rose fotóalbumába!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.