Nézem Fotó Havanna rejtett oldala, Rose Marie Cromwell lencséjén keresztül

Havanna rejtett oldala, Rose Marie Cromwell lencséjén keresztül

Promóció

A díjnyertes fotográfus munkája a fényképészetet és az újságírást ötvözi. Rose Marie Cromwell amerikai fotós Havanna soha nem látott oldalát mutatja be legújabb, The Supreme Book of Love című albuma. Alkotásait a kubai kultúra inspirálta, melynek köszönhetően egy új megvilágításba került ez a lüktető, ellentmondásos világ.

Promóció
- Advertisement -

Minden embernek van egy saját, csak rá jellemző kommunikációs formája, amelyen a legmagabiztosabban kommunikál. Rose Marie Cromwellnek ez a fotózás. Már fiatalom felfedezte, mennyi örömet ad neki a tárgyak, emberek megörökítése. Nemrég megjelent díjnyertes könyvében, a The Supreme Book of Love-ban a Kubában jól ismert La Charada lottójátékból merített inspirációt. Ebben a titokzatos szókereső játékban, minden szónak egy szám felel meg, 1-100-ig.

The Supreme Book of Love / Fotó: Rose Marie Cromwell

Cromwell olyan képeket csinált, amelyek magukban hordozzák a lottósorsolás véletlenszerűségét, ezzel teremtve meg Havanna portréját. Nem csupán egyszerű képek, hanem van mögöttük tartalom.

Tükrözik a káoszt, amellyel az ott élő emberek nap mint nap szembenéznek. A fotós mindig is a körülöttünk lévő szociális problémák megörökítésén dolgozott.

Az egyéni sorsok érdeklik. Célja, hogy emberi sorsokat mutasson be, amelyek a globalizáció valamilyen módon befolyásolt. Például, hogy a perifériára került közösségekre milyen hatással vannak az irányító szervek.

Így néz ki a szabadság egy queer fotós szemével / ContextUs

A London College-ban tanuló fotográfus számára a fotózás maga az emberi érzelmek újjászületésének módja. Ennek nagy szükségét érzi a technológia és a bizonytalanság korában. Nemrég megjelent Empathy című munkájában az eljövendő kor egyetemességét, valamint az emberi kapcsolatot és önrefelxiót követi nyomon.

Cromwell reméli, hogy munkáival gondolkodásra ösztönzi az embereket. Szerinte vannak problémák, amelyre nem fordítunk elég figyelmet mindössze azért, mert nem is tudunk róla. A művész sokszor aggódik bizonyos dolgok miatt, és úgy érzi, nem tehet mást, mint kifejezi irántuk az érzéseit. Képein keresztül.

Less bele Rose fotóalbumába!

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3