Rose McGowan színésznő maga is áldozata volt Harvey Weinstein szexuális ámokfutásának, most elárulja, mit szól a bíróság döntéséhez.

Megkönnyebbülést érez

Döntés született a hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein szexuális zaklatásos ügyében, február 24-én. A bíróság bűnösnek találta a producert a nemi erőszak vádjában. Rose McGowan, a filmes egyik áldozata, nyilatkozatot adott a The New Yorker számára, az ítélettel kapcsolatban. A színésznő megkönnyebbülést érez.

Rose Mcgowan Weinstein
Rose Mcgowan Színésznő És Harvey Weinstein Producer, Egykor Barátságban / Fotó: Kevin Winter

„Őszintén szólva, örömet éreztem. Aztán azt gondoltam, hogy vajon bérgyilkost fog-e fogadni, hogy megölessen engem? Ez volt a másik gondolatom” – nyilatkozta a színésznő.

Harvey Weinstein bűnös, és akár élete végéig börtönbe kerülhet

Az esküdtek egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek. A “szexuális ragadozóként elkövetett bűncselekmény” (predatory sexual assault) tényállása, amihez magyarul inkább a visszaesőként elkövetett erőszak áll a legközelebb, az esküdtek szerint nem valósult meg, bár a tárgyalás során hatan tanúskodtak ellene.

Weinsteint bűnösnek találták a nemi erőszak vádjában, de a szexuális ragadozó vádja alól felmentették. A volt producer így is 25 év börtönbüntetésre is számíthat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt gondolom, hogy a fejében ő nem gondolja azt, hogy bármi rosszat tett volna, mert beteg[/perfectpullquote]

– mondta a színésznő a producerrel kapcsolatban.

Rose Mcgowan Scaled
Rose Mcgowan Színésznő Felszólal A Producer Ellen /Foto: Erik Pendzich

McGowan hangsúlyozta a Metoo-mozgalom fontosságát, hiszen tettekkel lehet igazi eredményt elérni.

Tovább folytatja a harcot

A sérelmek előtti meghunyászkodás, csak további visszaélésekhez vezet. A színésznő tovább folytatja a harcát, célja, hogy kiseperje a bukott filmmogult.

Harvey Weinstein vádlói a bíróság előtt tartottak beszédet

A bukott producer a sajtó és a tüntetők előtt vonult be a New York-i bíróságra, ahol a régóta várt tárgyalása kezdődött el január 6-án, írja a Dazeddigital . Ugyanezen a napon a vádlói is összegyűltek, hogy támogatásukat és a szolidaritásukat fejezzék ki egymásnak.

Weinstein számára még nem ért véget a dal. Újabb tárgyalásokkal néz szembe Los Angelesben is, ahol négy másik nemi erőszak ügyében kell felelnie. A színésznő bízik abban, hogy nem csak számára, hanem minden érintettnek megnyugvást hozott a Weinstein-ügyben hozott forradalmi döntés, függetlenül attól, hogy kiálltak-e a nyilvánosság elé vagy sem.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.