Rose McGowan színésznő maga is áldozata volt Harvey Weinstein szexuális ámokfutásának, most elárulja, mit szól a bíróság döntéséhez.

Megkönnyebbülést érez

Döntés született a hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein szexuális zaklatásos ügyében, február 24-én. A bíróság bűnösnek találta a producert a nemi erőszak vádjában. Rose McGowan, a filmes egyik áldozata, nyilatkozatot adott a The New Yorker számára, az ítélettel kapcsolatban. A színésznő megkönnyebbülést érez.

Rose Mcgowan Weinstein
Rose Mcgowan Színésznő És Harvey Weinstein Producer, Egykor Barátságban / Fotó: Kevin Winter

„Őszintén szólva, örömet éreztem. Aztán azt gondoltam, hogy vajon bérgyilkost fog-e fogadni, hogy megölessen engem? Ez volt a másik gondolatom” – nyilatkozta a színésznő.

Harvey Weinstein bűnös, és akár élete végéig börtönbe kerülhet

Az esküdtek egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek. A “szexuális ragadozóként elkövetett bűncselekmény” (predatory sexual assault) tényállása, amihez magyarul inkább a visszaesőként elkövetett erőszak áll a legközelebb, az esküdtek szerint nem valósult meg, bár a tárgyalás során hatan tanúskodtak ellene.

Weinsteint bűnösnek találták a nemi erőszak vádjában, de a szexuális ragadozó vádja alól felmentették. A volt producer így is 25 év börtönbüntetésre is számíthat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt gondolom, hogy a fejében ő nem gondolja azt, hogy bármi rosszat tett volna, mert beteg[/perfectpullquote]

– mondta a színésznő a producerrel kapcsolatban.

Rose Mcgowan Scaled
Rose Mcgowan Színésznő Felszólal A Producer Ellen /Foto: Erik Pendzich

McGowan hangsúlyozta a Metoo-mozgalom fontosságát, hiszen tettekkel lehet igazi eredményt elérni.

Tovább folytatja a harcot

A sérelmek előtti meghunyászkodás, csak további visszaélésekhez vezet. A színésznő tovább folytatja a harcát, célja, hogy kiseperje a bukott filmmogult.

Harvey Weinstein vádlói a bíróság előtt tartottak beszédet

A bukott producer a sajtó és a tüntetők előtt vonult be a New York-i bíróságra, ahol a régóta várt tárgyalása kezdődött el január 6-án, írja a Dazeddigital . Ugyanezen a napon a vádlói is összegyűltek, hogy támogatásukat és a szolidaritásukat fejezzék ki egymásnak.

Weinstein számára még nem ért véget a dal. Újabb tárgyalásokkal néz szembe Los Angelesben is, ahol négy másik nemi erőszak ügyében kell felelnie. A színésznő bízik abban, hogy nem csak számára, hanem minden érintettnek megnyugvást hozott a Weinstein-ügyben hozott forradalmi döntés, függetlenül attól, hogy kiálltak-e a nyilvánosság elé vagy sem.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk