Rossz versek címen forgat új filmet Reisz Gábor

Contextus

Contextus

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant Reisz Gábor második mozifilmjének, a Rossz versek gyártására 230 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap.

Január végén kezdi forgatni második mozifilmjét Reisz Gábor, a közelmúlt egyik legnagyobb filmes meglepetése, a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan író-rendezője.

A forgatás januártól augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken.

A Rossz versek története a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul a gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe.

A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által egy szubjektív képet kapunk a ’90-es, 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz Gábor a VAN összeszokott fiatal filmes csapatával dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound designért Lukács Péter Benjámin felel. A VAN filmzenekar már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén, továbbá a Rossz versek Facebook-oldala is elindult.

A Rossz versek Berkes Julia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártásában készül.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Film > Nézem > Rossz versek címen forgat új filmet Reisz Gábor
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból