A Royal Shakespeare Company bojkottálja a British Petrolt

Nem szponzorálja többé a British Petrol a Royal Shakespeare Company-t, írja a The Guardian. A brit színtársulat számos kritikát kapott, mert a fosszilis üzemanyaggyártóval kötött üzletet.

Megszüntette üzleti megegyezését a British Petrol és a Royal Shakespeare Company. A társulat közleménye szerint a válást művészek, környezetvédők és a közönség több hónapnyi kritizálása előzte meg.

royal shakespeare company british petrol szakadás
A brit Royal Shakespeare Company egy előadás közben / Fotó: Ikin Yum Photography

A nyomás vélhetően átterjed majd a Royal Opera House, a British Musem és a National Portrait Gallery intézményeire is. Ugyanis ezeknek a kulturális intézményeknek is közük van károsanyag-kibocsátó cégekhez.

Bödőcs Tibor Londonból: „Ne üzengessünk, mert kínos”

Bödőcs Tibor szüleinek címezve készített egy tényfeltáró videót, amelyben tanulmányozza a hanyatló nyugat társadalmát, kultúráját, időjárását, szokásait, de szakított időt a helyi sörökre is. „Itt sincs kolbászból a Big Ben, de ne higgyetek el mindet, amit a tévében mondanak” – figyelmeztet a humorista.

Jess Worth, a Culture Unstained mozgalom társvezetője szerint a hír fantasztikus. Szerinte ez az első alkalom, amikor a művészet belátja a klímaváltozás fontosságát. A szerződést az RSC a tervezetthez képest több mint két évvel hamarabb bontja fel. Szerintük az üzlet több fiatal számára is akadályt jelentett, ezt pedig nem hagyhatták figyelmen kívül.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból