Egy piliszentléleki férfi beperelte a Mi kis falunk alkotóit, amiért az engedélye nélkül mutatták a képmását a sorozat egyik epizódjában.

A Győri Ítélőtábla ítélete szerint a Content Factory megsértette a férfi személyes képmáshoz fűződő jogát azzal, hogy pár másodpercig láthatóvá tette a Mi kis falunk egyik epizódjában, írja a Blikk

A férfi, aki egyébként nem kedveli az RTL sorozatát, véletlenül járt a forgatás helyszínén, pert indított a sorozatot gyártó Content Factory ellen, amiért engedély nélkül rajtahagyták a felvételen. Az elsőfokú bíróság döntő mértékben a férfinak adott igazat, a másodfokú bíróság azonban tavaly elutasította a keresetét, és kötelezték a perköltségek viselésére. Ezután a férfi felülvizsgálati eljárást kért a Kúrián, ott megsemmisítették azt, végül pedig a Győri Ítélőtábla a megismételt tárgyaláson új ítéletet hozott, mely során a férfinak adtak igazat.

A bíróság ítélete szerint a gyártóknak 300 ezer forint sérelemdíjat a férfinak, 2,6 millió perköltséget és 154 ezer forint illetéket kell kifizetnie, emellett egy jogsértést elismerő és bocsánatkérő levelet küldjenek a férfi számára. A felperes férfi úgy tervezi, hogy a pénzt a helyi, egykor pálos kolostor romjainak rendbetételére adományozza.

A Content Factory Kft. közleményben fejtette ki, hogy jogsértőnek tartja az ítéletet, emiatt felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a Kúriához.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet