Az EP-választások után megkezdődhet a politikai ellenfelek, így például az RTL Klub felszámolása a kormánypártiak körében? 

Az Alfahír szúrta ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint nem részesülhetnek állami támogatásban, illetve nem minősülnek többé “kulturális értéket műfaja alapján létrehozó filmalkotásnak” a jövőben az alábbiak a valóságshow-k, 20-nál több részből álló szappanoperák, improvizációs műsorszámok és sorozatok és az úgynevezett scripted reality műsorok.

Rtl Klub Felszámolása Állami Támogatások
Megkezdődik Az Rtl Klub Beszántása? / Fotó: Nol

Mint a Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatból kiderül, a “kulturális értéket műfaja alapján létrehozó filmalkotásnak nem minősülő filmalkotás tekintetében” mind a közvetlen, mind a közvetett támogatás lehetőségét megszüntette.

Az is kiderül, hogy a kérelmeket is elutasítja a mozgóképszakmai hatóság a támogatásra való jogosultság megállapítására vonatkozóan.

Ez azt jelenti, hogy a kormányközeli TV2 legnagyobb konkurenciája, az RTL Klub népszerű műsorainak működése válik kérdésessé.

Teljesen felszámolhatják a már most is központosított, kormányközelbe került megyei lapokat

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavá nak. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

Az Alfahír szerint az RTL Klub 2019-es tavaszú műsorstruktúrájára hivatkozva a Cápák között, a Mi kus falunk, a Barátok közt, az Éjjel-nappal Budapest, a Konyhafőnök és az Isten veled Magyarország azok a műsorok, amelyekre vonatkozhat a kormányhatározat.

Azt fontos megjegyezni, hogy ez a határozatot nem kifejezetten az RTL Klubra szabták. Ám az Alfahír szerint a kormányhoz közeli médiát “nyilvánvaló módon nem fenyegeti a forráshiány.”

A két kereskedelmi tévé nézettségi adatai kapcsán kijelenthető, hogy a TV2 tartósan vagy egyáltalán nem tudott felülkerekedni az RTL Klubon. Ám vélhetően e határozat érvénybe lépése után ez változni fog, ugyanis a közkedvelt műsorokra nem igényelhető támogatás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.