Követem Közélet Az EP-választás után leszámolnak a kormánypártiak az RTL Klubbal?

Az EP-választás után leszámolnak a kormánypártiak az RTL Klubbal?

Promóció

Az EP-választások után megkezdődhet a politikai ellenfelek, így például az RTL Klub felszámolása a kormánypártiak körében? 

Promóció
- Advertisement -

Az Alfahír szúrta ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint nem részesülhetnek állami támogatásban, illetve nem minősülnek többé “kulturális értéket műfaja alapján létrehozó filmalkotásnak” a jövőben az alábbiak a valóságshow-k, 20-nál több részből álló szappanoperák, improvizációs műsorszámok és sorozatok és az úgynevezett scripted reality műsorok.

Megkezdődik az RTL Klub beszántása? / Fotó: NOL

Mint a Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatból kiderül, a “kulturális értéket műfaja alapján létrehozó filmalkotásnak nem minősülő filmalkotás tekintetében” mind a közvetlen, mind a közvetett támogatás lehetőségét megszüntette.

Az is kiderül, hogy a kérelmeket is elutasítja a mozgóképszakmai hatóság a támogatásra való jogosultság megállapítására vonatkozóan.

Ez azt jelenti, hogy a kormányközeli TV2 legnagyobb konkurenciája, az RTL Klub népszerű műsorainak működése válik kérdésessé.

Teljesen felszámolhatják a már most is központosított, kormányközelbe került megyei lapokat

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavá nak. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

Az Alfahír szerint az RTL Klub 2019-es tavaszú műsorstruktúrájára hivatkozva a Cápák között, a Mi kus falunk, a Barátok közt, az Éjjel-nappal Budapest, a Konyhafőnök és az Isten veled Magyarország azok a műsorok, amelyekre vonatkozhat a kormányhatározat.

Azt fontos megjegyezni, hogy ez a határozatot nem kifejezetten az RTL Klubra szabták. Ám az Alfahír szerint a kormányhoz közeli médiát “nyilvánvaló módon nem fenyegeti a forráshiány.”

A két kereskedelmi tévé nézettségi adatai kapcsán kijelenthető, hogy a TV2 tartósan vagy egyáltalán nem tudott felülkerekedni az RTL Klubon. Ám vélhetően e határozat érvénybe lépése után ez változni fog, ugyanis a közkedvelt műsorokra nem igényelhető támogatás.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3