Pete Fecteau művész, a Rubik-kockákat használja alapanyagként, hogy megalkossa ikonikus alakok portréjait.

Több ezer Rubik-kockát használ fel alkotásaihoz

Számos Rubik-kocka bajnok él, akik rekordidő alatt tudják kirakni a legendás kirakóst. Vannak viszont olyanok, akik művészi alapanyagként használják fel a színes kockákat! Pete Fecteau 2011-ben készítette el első alkotását a 4242 darab kockákból álló Martin Luther King-portrét, írja a My Modern Met. Azóta a művész egy teljes portfólióval rendelkezik, Rubik-kockaportrékból. Bebizonyította azt, hogy a szokatlan alapanyag választás ellenére is bármilyen képet meg tud alkotni.

Rubik Kocka1
Pete Fecteau / Fotó: My Modern Met

Számos popkulturális ikont foglalt kockákba

A művész számos olyan popkulturális ikon portréját megalkotta már kockákból, akiket csodál, Marilyn Monroe-tól Kurt Cobainig. Fecteau készít egyedi mozaikokat cégek, gyűjtők, galériák és múzeumok számára. A legnagyobb munkája eddig a kirakós kocka kitalálójának tiszteletére készült monumentális portré volt. Rubik Ernő arcképét 5618 kockából készítette el, a portré bejárta a világot a feltalálóról szóló kiállítással.

Rubik Kocka4
Rubik Ernő Rubik Kockábból / Fotó: My Modern Met

Computer segítségével tervezi műalkotásait

Fecteau számítógépet használva tervezi meg a leendő portrékat. A Photoshop segítségével az adott képből egy fekete-fehér verziót generál, majd a szürke árnyalatokat áttranszformálja a kocka ikonikus színeire. Minden egyes kocka digitális pixelek sorozataként funkcionál, tehát minél több kockát használ Fecteau, annál részletgazdagabb lesz az elkészült alkotás. A műveket távolabbról nézve válik igazán élessé a kép. Egy kép kirakása akár 30 órás munka is lehet.

Rubik Kocka3
/ Fotó: My Modern Met

A művész szerint kellő türelemmel a kockák alkalmazkodnak a művészi folyamathoz.

Curt Cobain

Rubik Kocka8
Curt Cobain/ Fotó: My Modern Met
Rubik Kocka7
Curt Cobain / Fotó: My Modern Met

Marilyn Monroe

Rubik Kocka9
Marilyn Monroe/ Fotó: My Modern Met

Malala Yousafzai

Rubik Kocka6
Malala Yousafzai / Fotó: My Modern Met

Robin Williams

Rubik Kocka
Robin Williams / Fotó: My Modern Met

Rubik Ernő

Rubik Kocka5
Rubik Ernő / Fotó: My Modern Met

További érdekes képeket találhatsz a ContextUs Fotó rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.