Új perben vádoltak szerdán egy lőszerszállítót, mert veszélyes körülményeket teremtett a Rust forgatásán, ahol Alec Baldwin színész fegyvere megölt egy operatőrt úgy, hogy éles lőszert helyeztek egy dobozba, amelyben csak kelléktöltény lehetett volna.

A kereset szerint a cég küldött éles lőszereket a Rust forgatására

A keresetet Hannah Gutierrez Reed fegyverkovács nyújtotta be Új-Mexikó állam kerületi bíróságán, aki két kollégájával együtt felügyelte a lőfegyvereket, lőszereket és a kapcsolódó kiképzést a Rust forgatásán, írja az APHalyna Hutchins operatőr október 21-én halt bele a lőfegyver okozta sebesülésébe, amit a film forgatásán szerzett egy tanyán, Santa Fe külvárosában, Új-Mexikó északi részén.

A halál okát vizsgáló Santa Fe megyei seriff hivatala azt mondta, hogy túl korai lenne eldönteni, hogy vádat emelnek-e. A nyomozók „némileg túlzott engedékenységet” találtak a fegyverek forgatási kezelésében.

Gutierrez Reed keresete a lőszerszállítót, Seth Kenney-t és cégét, a PDQ Arm & Prop-ot hibáztatja, amiért élő töltényeket vezettek be a díszletbe, ahol csak vak- és kelléktöltényeknek kellett volna lenniük.

Kenney-t nem tudták elérni, hogy kommentálja a fejleményeket. Korábban azt mondta, biztos benne, hogy a cége nem küldött éles töltényeket a Rust forgatására.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal és félrevezetéssel vádolják

A kereset új részletekkel egészíti ki a fegyverek és lőszerek őrzési láncát az október 21-én játszódó Rust forgatásán, leírva egy új lőszerdoboz megjelenését – amiről azt vélték, ártalmatlan, robbanóanyag nélküli kellékeket tartalmaz – röviddel a revolver megtöltése és Baldwinnak való átadása előtt.

Baldwin azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy a kezében lévő fegyver éles töltényt tartalmazott, amikor Hutchinsra mutatva elsült. A nyomozók a PDQ Arm & Prop albuquerque-i telephelyét átkutatva próbálták kideríteni decemberben, honnan érkezett az éles töltény.

Az új keresetben kártérítést kérnek egy esküdtszéki tárgyaláson tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, veszélyes termékek bevezetése, hamis címkék és félrevezetés miatt. A perben Kenney-t azzal is vádolják, hogy beavatkozott a nyomozásba, és megpróbálta Gutierrez Reedet bűnösnek láttatni.

A hatóságok több száz lőszert találtak a Rust filmforgatásán – vak-, kellék- és éles töltényeknek tűnő lőszerek keverékét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet