Ruttkai Éva ikonikus színésznőről és legendás szerelméről, Latinovits Zoltánról kevesek által ismert történetek kerültek napvilágra.

Ruttkai Éva llentmondásokkal, nagy magasságokkal és mélységekkel tarkított életútját a Magyar nők című műsorban mutatták be az M5 csatornán, írjaBlikk. A műsorban történelmetformáló magyar női alakokat mutatnak be szakértők bevonásával.

Ruttkai kétévesen állt először színpadra, és már akkor megfogadta, hogy felnőttként színművészettel szeretne foglalkozni. “Kislányként Lakner Artúr gyermekszínházában próbálgatta szárnyait, de a háború miatt végül nem járt főiskolára vagy színiakadémiára. Makay Margit magántanítványa lett, tőle sajátította el a mesterség alapjait. A tehetsége születetten megvolt, és a pályája kezdetén elsajátította mindazt a tudást, amely elengedhetetlen egy színművésznek.”

A színésznő mindvégig balesetnek titulálta szerelme, Latinovits Zoltán halálát, ugyanis nem tudta elviselni a gondolatot, hogy párja saját maga vetett véget az életének.

Haláláig emlékezett elhunyt kedvesére, akit tíz évvel élt túl. Minden este meggyújtott az emlékére egy szál gyufát, végignézte, amíg leég, majd betette egy befőttes üvegbe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet