Ryan Goslingot az űrbe küldik – Főszerepet kapott a Project Hail Maryben

Ryan Gosling alakítja a főszerepet egy új filmben, mely A marsi című könyvet is jegyző Andy Weir következő regényéből készül.

Egyelőre Project Hail Maryként hivatkoznak a filmre

Az amerikai író új könyve, amelynek egyelőre nincs címe, csupán Project Hail Maryként hivatkoznak rá, egy űrhajón lévő asztronautáról szól, akit megbíznak a bolygó megmentésével – számolt be a Variety.

ryan gosling project hail mary
Ryan Gosling kapta a főszerepet és produceri munkát is a Project Hail Mary filmben / Fotó: MGM Stúdió

A regény 2021 tavaszán jelenik meg a Random House gondozásában. A megfilmesítési jogokért hétszámjegyű összeget fizetett az MGM filmstúdió. A rendezők és producerek Phil Lord és Chris Miller lesznek.  A film producerei között van továbbá Amy Pascal, Gosling – aki korábban Az első emberben öltött szkafandert –, Ken Kao és maga Weir is.

A Variety értesülése szerint a Budapesten is járt Ryan Gosling kapta meg a főszerepet, aki érdekességképp szerepel azon hírességekből álló listánkon, akik idén töltik be a 40. életévüket.

A marsiból is készült film

Weir bemutatkozó regényéből, A marsiból ugyancsak készült film, amelyet a magyar mozikban Mentőexpedíció címmel vetítettek. A 2015 októberében bemutatott mozit Ridley Scott rendezte, a főszerepet Matt Damon játszotta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból