Követem Sztárok Fegyveresek nyitottak tüzet Afganisztán első női rendezőnőjére

Fegyveresek nyitottak tüzet Afganisztán első női rendezőnőjére

Promóció

Fegyveres férfiak lőtték hasba Kabulban Saba Sahar afgán feminista rendezőnőt.

Három fegyveres indított támadást

Promóció
- Advertisement -

Kórházba került az afgán rendezőnő, színésznő és aktivista, Saba Sahar, miután Kabulban három fegyveres férfi tüzet nyitott rá, írja a Variety. A járműben Sabar mellett több utas is tartózkodott: a sofőrje, a testőrei és egy gyerek.  Sahar férje, Emal Zaki arról számolt be, hogy lövéseket hallott azután, hogy neje munkába indult. Telefonon hívta feleségét, aki közölte, hogy gyomorlövést kapott.

Saba Sahar / Fotó: Ullstein Bild

A rendezőnőt azonnal kórházba szállították és sikeresen megműtötték. Sahar testőrei szintén megsérültek a lövöldözésben, de az autóban tartózkodó gyereket nem érte bántódás. A támadást egyelőre semmilyen szervezet sem vállalta magára.

Az afgán feminizmus kiemelkedő alakja

Sahar az egyik leghíresebb színésznő Afganisztánban és az ország első női rendezője és producere. Olyan filmekről ismert, mint a Commissioner Amanullah (Amanullah felügyelő), a 24 részes bűnügyi sorozat, a The Law (A törvény), Passing the Rainbow (A szivárvány elmúlása) és a legújabb alkotása a Kabul Dream Factory (Kabuli álomgyár). Munkái a korrupció és a társadalmi igazságosság témáját dolgozzák fel, többek között az afgán női jogokat.

Megan Thee Stallion rappernő azt állítja, vasárnap többször is rálőttek

Megan Thee Stallion nem csak Amerika egyik legnépszerűbb hip-hop előadója, hanem Rihanna szexi fehérneműit reklámozó kampányának modellje is, illetve saját ruháit is népszerűsíti egy alkalmazáson. „Lövések miatt sérültem meg, amely egy ellenem elkövetett bűncselekmény eredményeként történt, azzal a szándékkal, hogy fizikailag sérülést okozzanak nekem” – állítja a 25 éves Stallion egy Instagram posztban.

Amnesty International emberjogi szervezet a támadás után kijelentette, hogy nagyon aggódnak politikai és társadalmi aktivisták miatt Afganisztánban.

Afganisztánban nem csak Sahar úttörő. Két éve a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatták Afganisztán első metálzenekaráról, a RocKabulról szóló filmet is. A rendezővel, Travis Bearddel készített interjúnkat itt olvashatod.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3