Márciusra halasztották a SAG-díjátadó gáláját

Két hónappal elhalasztották, és 2021 március 14-re tűzték ki az amerikai film- és televíziós színészek céhének díjkiosztóját (Screen Actors Guild Awards), a SAG-díjátadó gáláját – osztotta meg értesülését a The Hollyood Reporter.

A nevezési feltételek is módosultak

A színészcéh a megszokott menetrend szerint januárban akarta megrendezni a díjátadót, de a koronavírus-járvány miatt a SAG-gála halasztása mellett döntöttek. A dátum megváltoztatásával egyidejűleg a nevezési feltételek is módosultak, két hónappal meghosszabbították a pályázás időszakát.

A SAG díjainak jelöltjeire január 11. és február 1. között lehet majd szavazni, a jelöltek listáját február 4-én hozzák nyilvánosságra.

A győztesekről folyó szavazás február 10. és március 10. között zajlik majd. A legjobb filmes és televíziós alakításokat díjazó ceremóniát pedig március 14-én, vasárnap tartják meg.

eloskodok sag gala
Az Élősködők című díjnyertes film alkotói és szereplőgárdája / Fotó: MTI / EPA / David Swanson

A tavalyi díjazottakat januárban hirdették ki és a Los Angeles-i Shine Auditóriumban rendezték meg a díjátadót. A győztesek között szerepeltek az Élősködők színészei, a Joker főszerepét alakító Joaquin Phoenix, és Renée Zellweger is a Judy címszerepéért.

A SAG-gála mellett az összes neves fesztivál halaszt

Az amerikai filmakadémia már szintén elhalasztotta 93. díjátadó gáláját, és a brit filmakadémia is későbbi időpontot tűzött ki a járvány miatt. Mi is beszámoltunk róla, hogy a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia mindent megtesz annak érdekében, hogy tagjai között egyre több nőt és színes bőrű kollégát tudhasson.

Ennek érdekében kedden bejelentették, hogy 819 új tagot hívtak meg a testületükbe.

A tavalyi év alkotásainak járó díjakat januárban, még éppen a koronavírus-járvány előtt osztották ki. A gálán Jennifer Anistont és Brad Pittet egyaránt díjazták. AnistonThe Morning Show, PittVolt egyszer egy Hollywood miatt remélt elismerést. Nem csupán a SAG-gála időpontja tolódik el, az Oscar-díjakat április 25-én adják át, a BAFTA-díjakat pedig április 11-én, áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból