Nézem Képzőművészet Szürreális: Salvador Dalí visszatért a halálból, hogy rajongóival szelfizzen

Szürreális: Salvador Dalí visszatért a halálból, hogy rajongóival szelfizzen

Promóció

Egy kiállítás erejéig a világhírű szürrealista művész, Salvador Dalí a mesterséges intelligencia segítségével visszatér.

Promóció
- Advertisement -

Az éve elején jelentették be, hogy az 1989-ben elhunyt Salvador Dalí művészt „visszahozzák az életbe” a mesterséges intelligencia segítségével egy kiállításon. A Dalí Lives (Dalí él) elnevezésű kiállítást a Dalí Múzeumban mutatják be a floridai St. Petersburgban, jelent meg a Dazeddigital magazinban. A kiállítás megnyitóján a látogatók igencsak meglepődtek, amikor a szürrealista ikon kapcsoltba lépett velük.

Salvador Dalí a mesterséges intelligencia segítségével “visszatért” / Fotó: Boing Boing

Konkrétan a halálból tért vissza Salvador Dalí a Goodby, Silverstein&Partners ügynökség segítségével. Ráadásul felajánlja a látogatóknak, hogy szelfizik velük. Egy videó is megosztásra került a Twitteren, ahol a Dalí „utánzat” egy mobiltelefonnal a kezében lelkesen fotókat készít a rajongóival.

Scott Keeler on Twitter

You can check out the new Dalí Lives digital experience @TheDali beginning Saturday, May 11. Have Salvador take a selfie for you. “I am Dalí!” @TB_Times https://t.co/lzkXVwaPh4

Olyan ez, mint egy fotófülke a karácsonyi céges bulikon. A művész meg is kérdezi a delikvenst, hogy elküldheti-e neki a képet.

Szeretnéd, hogy elküldjem neked ezt az álomfotót?

– kérdezi Dalí a látogatóktól. Mindenesetre ez elég furcsa látogatócsalogató fogás és etikai kérdéseket is felvet, mint korábban az Amy Winehouse-hologram turné és Tupac digitális feltámasztása esetén is történt.

Amy Winehouse-ból is bazári majom hologramot csinálnak

Amy Winehouse hologramja 2019-ben indul világkörüli turnéra. A “fellépések” úgy néznek majd ki, hogy egy zenekar élőben tolja az alapokat, erre jönnek rá Winehouse slágereinek újrakevert éneksávjai, és a 27 évesen elhunyt énekesnő holgramja, ami ott fog villódzni a színpadon. A szörnyűséget egy Base Hologram nevű cég viszi színpadra Winehouse apja, Mitch jóváhagyásával, aki a turnét egy álom beteljesülésének nevezi.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maga Salvador Dalí így nyilatkozott saját halálával kapcsolatban: „Általánosságban hiszek a halálban, de a sajátoméban egyáltalán nem.” Talán a művésznek sem lenne ellenére a posztumusz szelfizés, sőt valószínűleg Ő maga is szürreálisnak tartaná.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3