Követem Élet + Stílus Samantha Mathis nyilatkozott River Phoenix halálával kapcsolatban

Samantha Mathis nyilatkozott River Phoenix halálával kapcsolatban

Promóció

A ’80-as, ’90-es évek kultusz filmjeinek sztárjának, River Phoenix-nek fájdalmasan korai halála a fél világot megrendített, a Viper Room nevét pedig világhírűvé tette. Akkori barátnője, Samantha Mathis, akivel kapcsolata komolynak ígérkezett, sokáig nem beszélt a tragédiáról és a felépülésről. Ez tavaly megváltozott, és Mathis többek között magánéletről, karrierjének felépítéséről és Phoenix haláláról is beszélt The Guardian hírportálnak.

Promóció
- Advertisement -

Samantha Mathis már egészen korán megismerkedett a showbiznisz rejtelmeivel. Szülei gyerekkorában elváltak, édesanyja, Bibi Besch pedig színésznői babérokra tört, ezért Los Angelesbe költözött lányával. A Paramount Stúdió állandó vendégeként olyan sztárok mellett nőtt fel, mint Tom Hanks. Anyja próbálta megállítani Mathist, hogy ő is színésznő legyen, de a lányt nem a csillogás érdekelte, hanem maga a színjátszás.

Samantha Mathis, River Phoenix / Fotó: 9Honey Celebrity – Nine

Mathis gyakran filmforgatásokon találkozott szerelmi partnereivel, de elmondása szerint ezek sosem voltak örökéletűek, River Phoenix azonban más volt. Először egy klubban futottak össze 19 évesen, a fiatal színész cigarettát kért Mathistól. Majd mindketten szerepet kaptak az Amit szerelemnek hívnak című filmben.

Az 1993-ban készült film évében Phoenix túladagolta magát, a Viper Room nevű szórakozóhelyen már nem tudták megmenteni az orvosok. Mathis szintén vele volt a végzetes éjszakán, de évekig nem tudott megnyílni.

A színész családjának a kérését is tiszteletben tartotta, miszerint a nyilvánosságot ki kellene hagyni az eseményekből. Pár évvel később Mathis az édesanyját is elvesztette, aki mellrákban halt meg mindössze 54 évesen. Ez túl sok volt a fiatal színésznőnek és két évre teljesen kiszállt a filmezésből.

5 fotó világsztárokról, akik nem sejtették, hogy ez róluk az utolsó kép

20 nappal halála előtt készült Robin Williams-ről (1951-2014) ez a fotó – a hivatalos Instagram-oldalán osztotta meg a színész. Sajnos rosszul diagnosztizálták demenciáját, mely a halála előtti napokban súlyos depressziót okozott számára. 63 éves korában lett öngyilkos.

Mathis olyan nagy filmekben kapott szerepeket, mint a Amerikai pszicho, a Kisasszonyok vagy a Rés a pajzson. Szünete akár végleges is lehetett volna, de Mathis rájött, miért is kezdett színészkedni. Trénere egy Shakespeare-darabot próbált vele, amikor a színésznő felismerte, neki a színpad a valódi közege. New Yorkba ment, ahol 30 évesen megkapta élete első szerepét a Broadway-en, méghozzá Jane Fonda mellett a 33 Variations című darabban. Azóta is folyamatosan játszik és a filmezést sem hagyta el teljesen. A 40-es éveiben járó színésznő bizakodó és örül, hogy 33 éve abból tartja el magát, amit a legjobban szeret csinálni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3