Samantha, a szexrobot egy frissítésnek köszönhetően nemet mondhat a szexuális együttlétre, ha nincs kedve hozzá

A legújabb szoftverfrissítés úttörőnek számít a robotok, egész pontosan a szexrobotok világában. Samantha, az egyik leghíresebb szexrobot, egy olyan új fejlesztést kapott megalkotójától, Dr. Sergi Santos-tól, ami lehetővé teszi a számára, hogy nemet mondjon a szexuális együttlétre különféle okok miatt.

A fejlesztés forradalminak számít, és annak a lehetőségét rejti magában, hogy új alapokra helyezzék a szexrobotok programozását. A fejlesztést, melynek lényege, hogy Samantha “néma” üzemmódra kapcsol, ha nem akar szexelni, a Life Science Centre-ben mutatták be Newcastle-ben.

Ez az üzemmód akkor aktiválódik, amikor Samantha úgy érzi, agresszív módon érnek hozzá vagy tiszteletlenül közelednek felé.

Akkor is nemet is mondhat, ha untatja a partnere. Sőt, hogy egyértelmű legyen, a fejlesztést a beleegyezés gondolata hajtotta, a robot hölgy akkor is visszautasíthatja a szexet, ha nem akarja azt. Hozzá kell tenni, attól még, hogy verbálisan megtagadja a hozzájárulását, arra nem lesz képes, hogy fizikailag is ellenálljon vagy visszaüssön. 

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a robot szeretők száma. Az Abyss Creations/RealDolls elmondása szerint 2017-ben 600 babát adtak el világszerte, melyek 95%-a nőnemű volt. A szexrobotok alkalmazása komoly piaccá kezd válni.

Lumidolls
Az Ún. Lumi Dolls-Babák A Barcelonai Robotbordélyban / Fotó: Lumi Dolls

2017-ben Barcelonában volt az első olyan bordélyház, amelyik négy különböző szexrobotot kínált az ügyfeleinek. A Huffington Post riportja szerint a vendégek leadhatták a szexbabák ruhájára és a különböző pozitúrákra vonatkozó igényeiket.

A foci VB-re készülve, Barcelona példáját követve, Moszkva is megnyitotta az ország első szexrobot munkásokat foglalkoztató bordélyházát. 

A szexuális szabadság és a futball világbajnokság viszonyáról Oroszország vonatkozásában ebben a cikkünkben írtunk.

4C0C9Baa00000578 5713369 Image A 59 1525954470530
Szexrobot A Moszkvai Robotbordélyban / Fotó: The Daily Mail / East2West News

Korábbi írásunkban pedig Grace Banks újságíró könyvével foglalkoztunk. Banks ebben különböző alkotókat dokumentál, “ahogy szexbabák segítségével próbálják kifejezni a mai nő helyét a világunkban. Tárgyiasítás, nemiség és a női test karikatúrájának megtestesítőjeként ezek a babák felnőtt vágyakat elégítenek ki”. Továbbá felvetnek “olyan komolyabb etikai és politikai kérdésköröket, amik megmozgatták a kortárs művészetet.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból