A Samsung elhozza a borzongás élményét a hallássérültek számára

A horror az egyetlen olyan műfaj, amelyben óriási szerepe van a hangvilágnak. Épp ezért a Samsung úgy döntött, megoldást keres arra, hogy a hallássérültek is élvezhessék az élményt. És talált is.

Egy vígjáték vagy egy dráma esetében is fontosak a hanghatások, de a hangsúly inkább a párbeszéden van. A horror esetében nem nagyon beszélgetnek a szereplők, inkább sikongatnak, vagy épp kést szúrnak egymás hátába, miközben ijesztő zene szól.

let the right one in 2
Részlet az Engedj be! című filmből / Fotó: Creepyshake

Sajnos, a hallássérültek számára ez az élmény más. A Samsung Nordics összeállt a Wenderfalck nevű kreatív ügynökséggel, a Chimney hangproukciós céggel, valamint a hangtervezéssel foglalkozó Per Sundströmmel, hogy megoldást találjanak a problémára.

A négy cég újratervezte a 2008-ban megjelent Engedj be! című svéd romantikus drámát, a film 10 éves évfordulója kapcsán. Felerősítették a basszusfrekvenciákat, ez által a film hangja érezhető az vibráción keresztül az emberi test számára. Ami ráadás, hogy ezzel a módszerrel a halló közönség vizuális élményét is megváltoztatják.

Let the Right One In Official HD Trailer

Stream Let the Right One In for free: https://www.magnoliaselects.com/ A fragile, anxious boy, 12-year-old Oskar is regularly bullied by his stronger classma…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból