Manapság már a filmes szakma is bővelkedik női rendezőkkel, forgatókönyvírókkal. Egyikük, a tehetséges Sara Colangelo egy izraeli feldolgozással indította a tavalyi évet. A tanítónő története kapcsán a rendező fontos üzenetet fogalmazott meg az iparágat illetően.

Hirdetés

Amikor Colangelo elkezdett foglalkozni az eredetileg izraeli Nadav Lapid-filmmel, egy ponton megtorpant. A verset és a művészetet középpontba helyező alkotás nem mindennapi történetet mesél el. A rendező attól tartott, a verset nem nagyon lehet dramatizálni, filmen túlságosan intellektuálisnak tűnhet. Szerencsére később rájött, ez is csupán egy kihívás, amit képes megugrani. A főszerepre Maggie Gyllenhaalt választotta.

Bízik a jövőben / Fotó: Hollywood Reporter

Az óvodai tanítónőként dolgozó Lisa , akinek mindene a vers és a versírás, egy 5 éves kisfiú, Jimmy (Parker Sevak) személyében találja meg a tehetséget. Megszállottja lesz az elképesztő verseket költő kisfiúnak, mindenáron be szeretné mutatni a tehetségét. Colangelo némileg a saját szájízére formálta a filmet, de nem tett bele elütő változtatásokat.

Célja, hogy felhívja a szakma figyelmét: igenis kellenek női hősök, akik nem minden esetben mutatnak pozitív képet.

Ettől függetlenül a művészet területén még mindig kevés az olyan női főszerep, amely valamilyen módon elüt a megszokottól.

Colangelo szerint, az ilyen történetek igenis képesek változást elindítani.

Persze Trump miatt a művészek igencsak nehéz helyzetbe kényszerültek. Olyan érzés, mintha nem lenne segítséged, ami nagyon nyomasztó […]

– mondja a rendező.

Négyből három nem színészi Oscar-jelölés férfié, több kategóriában nincs nő

A Jane Fonda, Robin Morgan és Gloria Steinem által 2005-ben alapított Women’s Media Center tanulmánya mutatta ki, a nem színészeknek járó Oscar-díjak jelöltjeinek csupán 25%-át teszik ki nők. Öt kategóriában nem hirdettek egyetlen női jelöltet sem. A legjobb rendező, operatőr, vizuális effektusok, eredeti filmzene és vágás díjakat egész biztosan férfiak vihetik majd haza.

A művésznőt a munka tartja mozgásban, pozitívan tekint a jövőbe. Az olyan filmek, mint A tanítónő, nem feltétlenül aratnak majd kasszasikert, de filmes történelmünkbe mindenképpen szükségesek.

Nézd meg a  film előzetesét!

THE KINDERGARTEN TEACHER Official Trailer (2018) Maggie Gyllenhaal Netflix Movie HD

THE KINDERGARTEN TEACHER Official Trailer (2018) Maggie Gyllenhaal Netflix Drama Movie HD © 2018 – Netflix Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema, Blockbuster, Scifi Movie or Fantasy film, Drama… We keep you in the know! Subscribe now to catch the best movie trailers 2017 and the latest official movie trailer, film clip, scene, review, interview.

Hirdetés