Követem Élet + Stílus Sarah Jessica Parkert számtalanszor zaklatták férfi kollégái

Sarah Jessica Parkert számtalanszor zaklatták férfi kollégái

Promóció

A #MeToo-mozgalom rengeteg követ megmozgatott, ezzel párhuzamosan számos fájdalmas sebet tépett fel. Sarah Jessica Parker, a Szex és New York sztárja ugyancsak az áldozat, egy esetben ügynöke segítségét kellett kérnie.

Promóció
- Advertisement -

Sarah Jessica Parker a Szex és New York sikere óta az egész világ számára ismert és elismert színésznő lett. Sajnos hiába a hírnév és a siker, a többnyire férfiak uralta filmiparban ő sem volt kivétel a zaklatások alól. Az NPR (National Public Radio) egyik interjújában elárulta, megszámlálhatatlan esetben viselkedtek férfi partnerei és kollégái illetlen módon, ami egyszer tolerálhatatlanná vált.

Sokáig nem beszélt a vele történtekről / Fotó: Elle

Parker sajnálja, hogy nem vette időben észre, mi is történik vele. A félelem is közrejátszott, hogy nem jelentette az eseteket.

Nem igazán vettem észre…hat vagy nyolc hónappal korábban kezdtem felismerni, hogy a férfiak borzalmasan illetlenül viselkedtek számtalan esetben, …nem tudom, miért nem voltam bátrabb vagy törtem össze tőlük jobban, miközben én voltam a fogadó fél

– fakadt ki Parker.

A színésznő gyakran nem érezte magát elég erősnek, hogy ellenszegüljön a bántalmazónak. Az sem számított semmit, hogy a zaklatások szembe mentek az értékítéletével, Parker úgy gondolta, nincs elég ereje, pedig minden joga meg lett volna, hogy feljelentést tegyen.

A #Metoo nem létezik az amerikai divatiparban? / ContextUs

Év elején a New York Times számolt be arról, hogy több férfi modell is szexuális visszaéléssel vádolta meg Mario Testino és Bruce Weber fotósokat. Ezt követően a Boston Globe is lehozott egy hosszú és részletes oknyomozó riportot. Eszerint több mint 50 modell a divatvilág “legkevesebb” 25 prominensét vádolta szexuális visszaéléssel.

Egyik alkalommal egy nagynevű sztár zaklatta, akit nem nevezett nevén. Az eset csak azután oldódott meg, hogy az ügynöke beavatkozott. Parker ugyanis nem bírta tovább elviselni az illetlen viselkedést, valamint azt, hogy ez az egész helyzet mit okoz neki. Órák leforgása alatt minden megváltozott. Az ügynök megmondta a stábnak, hogy vesz Parkernek egy egyirányú jegyet, és többet nem is megy vissza forgatni, ha a zaklatások folytatódnak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3