Sarah Jessica Parkert számtalanszor zaklatták férfi kollégái

A #MeToo-mozgalom rengeteg követ megmozgatott, ezzel párhuzamosan számos fájdalmas sebet tépett fel. Sarah Jessica Parker, a Szex és New York sztárja ugyancsak az áldozat, egy esetben ügynöke segítségét kellett kérnie.

Sarah Jessica Parker a Szex és New York sikere óta az egész világ számára ismert és elismert színésznő lett. Sajnos hiába a hírnév és a siker, a többnyire férfiak uralta filmiparban ő sem volt kivétel a zaklatások alól. Az NPR (National Public Radio) egyik interjújában elárulta, megszámlálhatatlan esetben viselkedtek férfi partnerei és kollégái illetlen módon, ami egyszer tolerálhatatlanná vált.

1518083108 sarahjessicaparker
Sokáig nem beszélt a vele történtekről / Fotó: Elle

Parker sajnálja, hogy nem vette időben észre, mi is történik vele. A félelem is közrejátszott, hogy nem jelentette az eseteket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem igazán vettem észre…hat vagy nyolc hónappal korábban kezdtem felismerni, hogy a férfiak borzalmasan illetlenül viselkedtek számtalan esetben, …nem tudom, miért nem voltam bátrabb vagy törtem össze tőlük jobban, miközben én voltam a fogadó fél[/perfectpullquote]

– fakadt ki Parker.

A színésznő gyakran nem érezte magát elég erősnek, hogy ellenszegüljön a bántalmazónak. Az sem számított semmit, hogy a zaklatások szembe mentek az értékítéletével, Parker úgy gondolta, nincs elég ereje, pedig minden joga meg lett volna, hogy feljelentést tegyen.

A #Metoo nem létezik az amerikai divatiparban? / ContextUs

Év elején a New York Times számolt be arról, hogy több férfi modell is szexuális visszaéléssel vádolta meg Mario Testino és Bruce Weber fotósokat. Ezt követően a Boston Globe is lehozott egy hosszú és részletes oknyomozó riportot. Eszerint több mint 50 modell a divatvilág “legkevesebb” 25 prominensét vádolta szexuális visszaéléssel.

Egyik alkalommal egy nagynevű sztár zaklatta, akit nem nevezett nevén. Az eset csak azután oldódott meg, hogy az ügynöke beavatkozott. Parker ugyanis nem bírta tovább elviselni az illetlen viselkedést, valamint azt, hogy ez az egész helyzet mit okoz neki. Órák leforgása alatt minden megváltozott. Az ügynök megmondta a stábnak, hogy vesz Parkernek egy egyirányú jegyet, és többet nem is megy vissza forgatni, ha a zaklatások folytatódnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból