A Satelles The First Passage dalukra készült videója egyszerre turnénapló és állásfoglalás: a tavaszi Európa-turnéjuk, a Past misfortunes 89/19 részeként olyan országokat vettek célba, akikkel úgy érezték, hogy közös sorsban és kihívásokban osztozunk.

Hirdetés

A Past Misfortunes 89/19, nyolcnapos turnén a lengyel és cseh koncerteken túl a fehérorosz és ukrán dátumokat várták a leginkább. Úgy érezték, egyszerre láttak ezekben a bulikban kihívást és missziót is, hogy megtalálják azokat az embereket, akikkel azonos értékrenden osztoznak. Mint írták a Satelles tagjai közleményükben:

reméljük, hogy a videóból is átjön, hogy miért mondjuk mindenkinek azt a hazatérésünk óta is, hogy az összes zenekarnak ilyen élményeket kívánunk, ha turnéra indul.

Az általuk készített nyersanyagokból a videót ezúttal is Luca Broglia, a Heartlapse énekese vágta meg: vele készült a januárban debütált Abandoned Kingdom videoklipje is.

Satelles – Abandoned Kingdom (OFFICIAL VIDEO)

‘Some Got Saved’ out now through Pongo Pongo Collective. Directed and edited by Luca Broglia (https://www.instagram.com/a.short.history.of.decay). Original footages has been used from the broadcasts of Index.hu, 24.hu, Euronews, AP Archive, Ruptly, ATV & original content. The video itself is dedicated for those journalists and activists who risked their safety during these recordings.

Mindkét videó a tavaly megjelent Some Got Saved második nagylemezükön kapott helyet.

Some Got Saved

Some Got Saved, an album by Satelles on Spotify

A Satelles zenekar 2019-ben ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját, amit nyáron öt különböző koncertszett fog beteljesíteni. A The Summer of Bloom turné ennek fényében nem egy nosztalgikus visszatekintés a megtett útra, hanem sokkal inkább egy állásfoglalás arról, hogy hol tart jelenleg a zenekar, és milyen jövőbe tekinthet azokkal együtt, akik eddig is az útjukon kísérték a Satelles-t.

Satelles zenekar a Dürer Kertben / Fotó: Adamko Péter

A Tilos Maratonon a Dürer Kert kistermében a leggyorsabb, legnyersebb dalok hangoznak majd el. A srácok fellépnek a Bánkitón is, ahol azokból a dalokból áll majd a koncert, amelyek karitatív célt vagy társadalmi felelősségvállalást szolgáltak már a megírásuk első pillanatában.

Satelles – The First Passage

Our latest album, ‘Some Got Saved’ out now through Pongo Pongo Collective. Directed and edited by our friend, Luca Broglia (https://www.instagram.com/a.short.history.of.decay), singer of Heartlapse. Facebook: http://hyperurl.co/SATELLES Instagram: http://hyperurl.co/SATELLES-insta Spotify: http://hyperurl.co/SATELLES-spfy Genius: https://genius.com/artists/Satelles This video has been recorded on our latest European tour, PAST MISFORTUNES 89/19, where we were able to visit countries where we’re sharing the same frustrations and background.

A Campuson a tavaszi Európa-turné kiegészített, teljes értékű szettje szólal majd meg, a Kacsában az utolsó idei önálló klubkoncertünket adjuk, a Fekete Zajon pedig a Telihold nevű, egyszeri koncertprogram hangzik majd el, ami elindítja a zenekar életében az új időszámítást.

Hirdetés