Két, a hazai hardcore/punkrock undergroundjában aktív zenekar, az egri nemecsek és a budapesti Satelles azért fogtak össze egy új, megosztott kiadványon (spliten), hogy a digitális megjelenés bevételeivel, valamint egy limitált támogatói pólóval támogathassák a Bagázst.

A Bagázs az a nonprofit szervezetet, amely egyéni programokkal támogatja a bagi és dányi romatelepen élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését.

A május 28-án, a Pongo Pongo Collective gondozásában digitálisan megjelenő kiadványon mindkét zenekar egy-egy korábban ki nem adott dalt mutat majd be.

Satelles részéről a Far From The Sun egy korábban elfelejtett, B-oldalas demó befejezésével vált aktuális dallá. A szám eredetijének próbatermi demója még a The Wolf You Feed dalainak megírása előtt került rögzítésre, majd merült feledésbe több mint négy évre egy Google Drive-mappában.

A Satelles új videoklipje egyszerre turnénapló és állásfoglalás

A Past Misfortunes 89/19, nyolcnapos turnén a lengyel és cseh koncerteken túl a fehérorosz és ukrán dátumokat várták a leginkább. Úgy érezték, egyszerre láttak ezekben a bulikban kihívást és missziót is, hogy megtalálják azokat az embereket, akikkel azonos értékrenden osztoznak.

Azonban amint visszatért a zenekar a tavaszi Európa-turnéjáról – amit a két hete megjelent The First Passage videoklipje foglalt össze –, Ivánfi Dániel (Stubborn) vezénylete mellett nemcsak befejezték, hanem fel is vették a dalt.

Satelles 2019 Miskolc By David Bodnar
Satelles Zenekar / Fotó: Bodnár Dávid

Tehát így épp annyira kurrens, amennyire le tudja zárni a zenekar működésének első öt évét még a nyári fesztiválturné előtt. A nemecsek új dala, az Átok ülne rajtunk? egyfajta állásfoglalás és köszönetnyilvánítás is a punk rock színtér felé.

A dal megjelenését hamarosan egy videóklip megjelenése is követi majd. A kiadvány borítóinak fotói Egerben, a nemecsek otthonában készültek, az analóg képeket pedig Fürst Luca készítette.

A splitet a zenekarok Bandcamp-oldalain keresztül lehet megvásárolni.

Satelles Zenekar Nemecsek Zenekar Bagázs
A Satelles És A Nemecsek Zenekar Közös Projektjének Gyümölcse, Amely A Bagázs Civil Szervezetet Támogatja

Satelles webshopjában pedig június 7-ig előrendelhető egy támogatói póló, aminek teljes haszna szintén a Bagázst illeti majd.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet