Követem Élet + Stílus Két hazai hardcore punkzenekar támogatja a Bagázst

Két hazai hardcore punkzenekar támogatja a Bagázst

Promóció

Két, a hazai hardcore/punkrock undergroundjában aktív zenekar, az egri nemecsek és a budapesti Satelles azért fogtak össze egy új, megosztott kiadványon (spliten), hogy a digitális megjelenés bevételeivel, valamint egy limitált támogatói pólóval támogathassák a Bagázst.

Promóció
- Advertisement -

A Bagázs az a nonprofit szervezetet, amely egyéni programokkal támogatja a bagi és dányi romatelepen élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését.

A május 28-án, a Pongo Pongo Collective gondozásában digitálisan megjelenő kiadványon mindkét zenekar egy-egy korábban ki nem adott dalt mutat majd be.

Satelles részéről a Far From The Sun egy korábban elfelejtett, B-oldalas demó befejezésével vált aktuális dallá. A szám eredetijének próbatermi demója még a The Wolf You Feed dalainak megírása előtt került rögzítésre, majd merült feledésbe több mint négy évre egy Google Drive-mappában.

A Satelles új videoklipje egyszerre turnénapló és állásfoglalás

A Past Misfortunes 89/19, nyolcnapos turnén a lengyel és cseh koncerteken túl a fehérorosz és ukrán dátumokat várták a leginkább. Úgy érezték, egyszerre láttak ezekben a bulikban kihívást és missziót is, hogy megtalálják azokat az embereket, akikkel azonos értékrenden osztoznak.

Azonban amint visszatért a zenekar a tavaszi Európa-turnéjáról – amit a két hete megjelent The First Passage videoklipje foglalt össze –, Ivánfi Dániel (Stubborn) vezénylete mellett nemcsak befejezték, hanem fel is vették a dalt.

Satelles zenekar / Fotó: Bodnár Dávid

Tehát így épp annyira kurrens, amennyire le tudja zárni a zenekar működésének első öt évét még a nyári fesztiválturné előtt. A nemecsek új dala, az Átok ülne rajtunk? egyfajta állásfoglalás és köszönetnyilvánítás is a punk rock színtér felé.

A dal megjelenését hamarosan egy videóklip megjelenése is követi majd. A kiadvány borítóinak fotói Egerben, a nemecsek otthonában készültek, az analóg képeket pedig Fürst Luca készítette.

A splitet a zenekarok Bandcamp-oldalain keresztül lehet megvásárolni.

A Satelles és a nemecsek zenekar közös projektjének gyümölcse, amely a Bagázs civil szervezetet támogatja

Satelles webshopjában pedig június 7-ig előrendelhető egy támogatói póló, aminek teljes haszna szintén a Bagázst illeti majd.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3