Az Oscar-díjas Saul fia az évszázad legjobb filmjeinek listáján

A brit The Guardian listáján az előkelő 12. helyet szerezte meg a Saul fia magyar Oscar-díjas film az évszázad legjobb alkotásainak listáján.

A brit The Guardian összeállította a 21. század száz legjobb filmjének listáját, amelyen helyett kapott Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia is. Az Oscar-díjas dráma Todd Haynes Távol a mennyországtól és David Lynch Mullholland Drive című filmje közé beékelődve a 12. lett.

saul fia film röhrig géza nemes jeles lászló
Saul fia / Fotó: Mozinet

The Guardian szerint a 2000 óta elkészült filmek közül a Vérző olaj a legjobb. Ez megelőzte a 12 év rabszolgaságot és a harmadik helyezett Sráckort. A Saul fia olyan filmeknél bizonyult jobbnak, mint a tavaly bemutatott Roma vagy a négy Oscar-díjat nyerő A Grand Budapest Hotel.

A Saul fia és Leonardo DiCaprio is megkapta az Oscart

Magyarország 34 év után kaphatta meg a díjat újból, hiszen 1981-ben nyertük meg legutoljára a legnívósabb filmekért járó díjat, mégpedig a Mephistóval, és a már mémgyárrá vált Leonardo DiCaprio is mint a legjobb férfi főszereplő átvehette a szobrot A visszatérő ért.

Az amerikai filmakadémia elismerése aranyszobrocska nem jelenti azt, hogy egy film automatikusan felkerül a lap listájára. Ez az oka, hogy nincs ott a 11 Oscart nyerő A Gyűrűk Ura: A király visszatér vagy a nyolc arany szobrocskával elismert Gettómilliomos sem.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból