Nézem Film A művészi szabadság halála: Scarlett Johansson a kritikák hatására...

A művészi szabadság halála: Scarlett Johansson a kritikák hatására visszaadta a transznemű férfi szerepét

Promóció

Nemrég örömmel adtunk hírt arról, hogy Scarlett Johansson főszereplésével film készül a ’70-es évek transznemű maffiafőnökének életéről. A pittsburghi szexmasszázs-szalonok világába kalauzoló mű középpontjában Dante “Tex” Gill áll(t volna), aki női testbe született, de férfi identitással akart élni.

Promóció

Scarlett Johanssont sok kritika érte amiatt, hogy egy transznemű szereplőt miért nem transznemű színész alakít. Nehéz mit kezdeni ezekkel a hangokkal, hiszen a művészet, az alkotás, a színjátszás szabadsága mindenki számára adott kell, hogy legyen. Az egyetlen szempont a színészi tehetség és a hitelesség lehet. Johansson is így gondolta, és sikerrel verte vissza az őt érő támadásokat. Eddig.

Az LMBTQ-közösség részéről érkező kritikák hatására Scarlett Johansson visszaadta a Rub and Tug transznemű filmszerepét. Johansson azt mondta, etikai okok miatt nem akar részt venni a filmben.

Az LMBTQ-közösség a Johansson-ügyet arra használta, hogy felhívja  a figyelmet, milyen korlátozott lehetőségei vannak a transznemű színészeknek. De vajon helyes módját választották annak, hogy hangot adjanak egy probléma miatti nemtetszésüknek? Valóban az a kívánatos, hogy egy kitűnő színésznő ne játszhasson el egy vágyott szerepet nemi identitása miatt?

A transznemű emberek kulturális elfogadása folyamatosan halad előre, és én sokat tanultam ettől a közösségtől azóta, hogy először nyilatkoztam a szereppel kapcsolatban, és rájöttem, hogy ez érzékeny téma  

–mondta a színésznő az OUT LMBTQ magazinnak eljuttatott közleményében.

Dante “Tex” Gill / Fotó: Wiki Biography

Habár imádtam volna a lehetőségét, hogy én kelthetem életre Dante történetét és tranzícióját, megértem azt is, miért érzik sokan, inkább egy transznemű személynek kellene megformálnia őt. Hálás vagyok azért, hogy a szereppel kapcsolatos vita, bár ellentmondásos, szélesebb körű eszmecserét váltott ki a sokszínűségről és reprezentációról a filmes műfajban  

– tette hozzá Scarlett Johansson.

Már érkezett is reakcióvideó Hollywoodból.

Scarlett Johansson, bámulatos vagy! Ez sírásra késztetett, mert meghallott minket [transznemű színészeket]!

– mondja Buck Angel színész a videóban.

Hollywood’s Trans Community Reacts to Scarlett Johansson’s Departure From ‘Rub & Tug’ | THR

Alexandra Grey, Rhys Ernst, Scott Turner Schofield, Rain Valdez, Jen Richards, Buck Angel, Zackary Drucker, Jazzmun Crayton and Cassandra James speak to Scarlett Johansson’s decision to leave the leading transgender role in the upcoming film ‘Rub & Tug’. Subscribe for Roundtables, Box Office Reports, & More!

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3