Nézem Film A művészi szabadság halála: Scarlett Johansson a kritikák hatására...

A művészi szabadság halála: Scarlett Johansson a kritikák hatására visszaadta a transznemű férfi szerepét

Promóció

Nemrég örömmel adtunk hírt arról, hogy Scarlett Johansson főszereplésével film készül a ’70-es évek transznemű maffiafőnökének életéről. A pittsburghi szexmasszázs-szalonok világába kalauzoló mű középpontjában Dante “Tex” Gill áll(t volna), aki női testbe született, de férfi identitással akart élni.

Promóció
- Advertisement -

Scarlett Johanssont sok kritika érte amiatt, hogy egy transznemű szereplőt miért nem transznemű színész alakít. Nehéz mit kezdeni ezekkel a hangokkal, hiszen a művészet, az alkotás, a színjátszás szabadsága mindenki számára adott kell, hogy legyen. Az egyetlen szempont a színészi tehetség és a hitelesség lehet. Johansson is így gondolta, és sikerrel verte vissza az őt érő támadásokat. Eddig.

Az LMBTQ-közösség részéről érkező kritikák hatására Scarlett Johansson visszaadta a Rub and Tug transznemű filmszerepét. Johansson azt mondta, etikai okok miatt nem akar részt venni a filmben.

Az LMBTQ-közösség a Johansson-ügyet arra használta, hogy felhívja  a figyelmet, milyen korlátozott lehetőségei vannak a transznemű színészeknek. De vajon helyes módját választották annak, hogy hangot adjanak egy probléma miatti nemtetszésüknek? Valóban az a kívánatos, hogy egy kitűnő színésznő ne játszhasson el egy vágyott szerepet nemi identitása miatt?

A transznemű emberek kulturális elfogadása folyamatosan halad előre, és én sokat tanultam ettől a közösségtől azóta, hogy először nyilatkoztam a szereppel kapcsolatban, és rájöttem, hogy ez érzékeny téma  

–mondta a színésznő az OUT LMBTQ magazinnak eljuttatott közleményében.

Dante “Tex” Gill / Fotó: Wiki Biography

Habár imádtam volna a lehetőségét, hogy én kelthetem életre Dante történetét és tranzícióját, megértem azt is, miért érzik sokan, inkább egy transznemű személynek kellene megformálnia őt. Hálás vagyok azért, hogy a szereppel kapcsolatos vita, bár ellentmondásos, szélesebb körű eszmecserét váltott ki a sokszínűségről és reprezentációról a filmes műfajban  

– tette hozzá Scarlett Johansson.

Már érkezett is reakcióvideó Hollywoodból.

Scarlett Johansson, bámulatos vagy! Ez sírásra késztetett, mert meghallott minket [transznemű színészeket]!

– mondja Buck Angel színész a videóban.

Hollywood’s Trans Community Reacts to Scarlett Johansson’s Departure From ‘Rub & Tug’ | THR

Alexandra Grey, Rhys Ernst, Scott Turner Schofield, Rain Valdez, Jen Richards, Buck Angel, Zackary Drucker, Jazzmun Crayton and Cassandra James speak to Scarlett Johansson’s decision to leave the leading transgender role in the upcoming film ‘Rub & Tug’. Subscribe for Roundtables, Box Office Reports, & More!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3