Scarlett Johansson transznemű férfit alakít legújabb filmjében

Scarlett Johansson a Rub and Tug című, életrajzi filmben egy transznemű férfit játszik majd, aki egyfajta maffiafőnökként Pittsburgh underground szexmunkás világát uralta az 1970-es években.

Scarlet Johansson újra Rupert Sanders rendezővel dolgozik együtt, akivel a Páncélba zárt szellem című filmet is forgatták 2017-ben. A címbéli rub and tug a szexmasszázs világában használatos kifejezés. Arra vonatkozik, amikor a férfi vendéget nem csak megmasszírozzák a hagyományos értelemben, hanem egyéb szempontból is kielégítik.

Scarlett Johansson Rupert Sanders
Rupert Sanders És Scarlett Johansson / Fotó: Pierre Villards / Sipa / Rex / Shutterstock

Új filmjében a színésznő Dante “Tex” Gillt alakítja, aki női testbe született, de férfi identitással akart élni.

Hosszú azon filmek listája, amelyekben cisznemű színészek transzneműeket formáltak meg: ilyen például A fiúk nem sírnak, Transamerica vagy a Meghasonlás.

De említhetnénk 2014-ből a Mielőtt meghaltam című filmet is, amelyben Jared Leto Oscar-díjas alakítást nyújtott Rayon mellékszerepében.

Leto egy transznemű nőt játszott, akinek AIDS miatti tragikus halála megváltoztatja a főszereplő beállítottságát a más szexuális orientációjú emberekkel kapcsolatban. 2014-ben a legjobb férfi alakítás Oscarja is ehhez a filmhez kapcsolódott: Matthew McConaughey szintén megérdemelten nyerte el az arany szobrocskát a HIV-fertőzött texasi macsó megformálásáért.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból