Nem hajlandók kifizetni az Orbán Viktort hősiesnek beállító kisfilmet Schmidt Mária vezette közalapítvány

Egyelőre hiába várják a fizetésüket azok, akik elkészítették Schmidt Máriának a rendszerváltás 30. évfordulójáról szóló kisfilmet, amelyben Orbán Viktor olyan hősként jelenik meg, akinek tulajdonképpen az egész rendszerváltást köszönhetjük.

A 444 úgy tudja, a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KTTKK) még nem fizette ki a kisfilmet gyártó cég, a Szupermodern Stúdió Kft.-t, ami így nem tudja utalni a filmen dolgozók honoráriumát.

rendszerváltás évfordulója schmidt mária terror háza
Orbán Viktor a kisfilmben

A videót 7-8 percenként a VOLT Fesztiválon is lejátszották, és úgy volt, a Balaton Sound sem lesz csendes Orbán Viktor magyar miniszterelnök 1989-es beszédétől. Azonban a nyomásra nem játszották a Soundon.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Nemrég pedig kiderült, több mint 200 milliót kapott a Sziget Zrt. a KTTKK-tól, amiért óriáskivetítőn 7-8 percenként lejátszották a miniszterelnök korábbi, Nagy Imre újratemetésén elhangzott beszédét.

Kiderült, mennyit kapott a Sziget az Orbán Viktort hősiesen feltüntető videókért

Véget ért a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is. A zene mellett Orbán Viktor 1989-es beszédétől is hangosak voltak az óriáskivetítők És mint a G7 gazdasági lap írja, 207 millió forintot is kapott a cég. volt fesztivál állami támogatás, sziget fesztivál állami támogatás

A szerződésben foglalt összeg jelentős részét, több tízmillió forintot mégsem utaltak át a gyártónak. Értesülésük szerint a közalapítvány arra hivatkozva tartja vissza a pénzeket, hogy a gyártó cég késve adta le a filmet, ezért kötbéreznek. Stábtagoktól viszont úgy hallotta a lap, hogy a Schmidtéktől érkező folyamatos változtatási kérések nagyon szorossá tették a határidőt.

Bár komoly utómunkákat is kellett végezni, hogy tömeget varázsoljanak a Hősök terére vagy a drónfelvételekről eltüntessék az 1989 óta felhúzott épületeket, mert a megrendelés nem archív felvételekre vonatkozott, hanem újraalkották a 30 évvel ezelőtti eseményeket.

A kötbérezést ezért nem tartják jogosnak és ragaszkodnak a teljes összeg kifizetéséhez. A stábtagok most erre várnak.

A 444 emlékeztet arra, hogy a Schmidt Mária vezette közalapítvány 2019-re 3 milliárd forintott kapott a kormánytól márciusban a rendszerváltás méltó megünneplésére, 30 éve szabadon nevű emlékévre. Ennek okán pedig bőven lenne kerete kifizetni a kisfilmet készítő céget. Abból a támogatásból történelemhamisító kiállítást is szerveztek, amelyet a Terror Háza Múzeum előtt mutattak be.

schmidt mária rendszerváltás évforduló terror háza orbán viktor kisfilm

Miután közpénzekről van szó, és egy közalapítvány adott megrendelést a film készítésére, nem kellene, hogy titok legyen, mennyiért készült a film. De a közalapítvány nem válaszolt a kérdéseinkre, írja a lap. A gyártócéget is megkeresték, azonban Lajos Tamás nem beszélhetett az ügy kapcsán, hiszen titoktartási szerződés köti.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból