Válságban Schobert Norbi birodalma, az elmúlt években logisztikai és szállítási problémák gyötörték a hálózatot, a boltok jelentős részét be is kellett zárni.

Schobert Norbi Norbi Update birodalma fénykorában 106 üzletet számlált főleg Magyarországon, de Szlovákiában is terjeszkedtek. 2019-ben 25 millió forintos pluszt tudhattak magukénak, de azóta a hálózat megroggyant, 2021-ben a nettó árbevétel ugyan meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény, a korábbi igazgatóságot meg kellett szüntetni, kisebb irodába költöztek, és már csak 36 boltot üzemeltetnek, ebből 4-et Szlovákiában, írja a Blikk.

Szomorú ezt látni, mert fantasztikus rendszer volt, jó ötleteken alapult, és Norbi jó csapatot épített maga köré. Lassú folyamat volt a leépülés, de voltak látható jelek, ritkult az árukészlet, kevesebb termék érkezett

– árulta el egy a neve elhallgatását kérő volt munkatárs, aki hozzátette, kérdés, hogy helyreállítható-e még a rendszer. Schobert Norbert bevallása szerint az első csapás a koronavírus járvány volt, és a helyzet azóta tovább súlyosbodott. 

Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát.

“Ennek az lett a vége, hogy egy komoly befektető állt a cégem mögé, teljes reorganizáció zajlik. Eddig kizárólag franchise-rendszerben működtünk, de mostantól lesznek saját boltok is. Rengeteg új termék jön, nem csak Update. Logisztikai váltás is történt. Komoly váltáson megy át a cég, és mindenben benne vagyok, a további részletekről azonban nem beszélhetek” – nyilatkozta a fitneszguru.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet