Schumacher: dokumentumfilm a Forma-1 legendáról

Két díjnyertes német filmrendező készít dokumentumfilmet a Forma-1 versenyek legendájáról, Michael Schumacherről.

Az első hivatalos dokumentumfilm gyártása már az utolsó szakaszba lépett Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertöns rendezőpáros jóvoltából.

micheale schumacher dokumentumfilm forma 1
Michael Schumacher a hétszeres világbajnok autóversenyző / Fotó: The Week UK

A Schumacher című dokumentumfilm a címadó sportoló izgalmakkal és sporttörténeti rekordokkal teli életét meséli el, adta hírül a Variety.

Ő az egyetlen a sporttörténelemben, aki hét alkalommal nyerte meg a Forma-1 világbajnokságot.

Öt alkalommal az ikonikus Ferrari csapattal nyert. A német pilóta minden idők legjobb Forma-1 versenyzőjeként ismert. A visszatérése után, 2012-ben visszavonult. 2013-ban súlyos fejsérülést szenvedett egy síbaleset során, aminek következtében hat hónapra kómába került, amiből még a mai napig sem épült fel teljesen.

Michael Schumacher dokumentumfilm
Minden idők legsikeresebb Forma-1 pilótája / Fotó: gtspirit

Michael Schumacher családja is támogatja a film létrejöttét, amelyben ritka interjúk és soha nem látott archív felvételek is helyet kapnak majd. A dokumentumfilm két fontos évfordulóhoz is kapcsolódik, hiszen idén ünnepli 50. születésnapját a sztár, illetve a 25. évfordulója lesz idén az első világbajnoki győzelmének is.

Muhammad Ali maga kommentálja az életéről szóló dokumentumfilmet

A védelmező és a Kiképzés című filmek rendezője Antonie Fuqua rengeteg archív videó- és hanganyagot használt fel, így Ali gyakorlatilag saját maga kommentálja a filmet. Az HBO két részben mutatja be a 165 perces dokumentumfilmet, adta hírül a . A régi fotókból, tévés és rádiós felvételekből állt össze Fuqua projektje, amelyben “A legnagyobb” saját történetének mesemondója.

A dokumentumfilmben megszólalnak a családtagok mellett  a versenyzőtársak és ellenfelek is. A Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertöns rendezőpáros számára nem ismeretlen terület a sportemberekről szóló dokumentumfilm. Ők rendezték a Boris Becker: Der Spieler című dokumentumfilmet is, amely a világhírű német teniszcsillagról szólt.

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból