Sean Connery fölényesen nyerte a „minden idők legjobb James Bondja” versenyt

A dobogóra még Timothy Dalton és Pierce Brosnan fért fel a Radio Times szavazásán.

A favorit elsöprő győzelmet aratott

Sean Connery fölényes győzelmével ért véget az a szavazás, amelyben minden idők legjobb James Bond-színészét választotta meg a közönség. Az erős riválisnak vélt színészek azonban ezúttal partvonalra szorultak, helyettük egy „sötét ló” került fel a dobogóra.

james bond verseny szavazas
Pierce Brosnan (3. helyezett), Sean Connery (1.) és Timothy Dalton (2.) / Fotó: Allstar

Connery-re a hallgatók 56%-a szavazott a Radio Times rádócsatorna által szervezett közvéleménykutatás első fordulójában, ugyanis a téma súlyosságára való tekintettel bonyolult, többfordulós rendszerben zajlott a verseny.

Pierce Brosnan elmondta, részegen Tarantino felvázolt egy James Bond-filmötletet

Pierce Brosnan a brit Esquire-nek adott interjút a Golden Eye című James Bond-film miatt. Az egyik legérdekesebb rész a Quentin Tarantino és közte történt eset. Mint mondta a videóban Brosnan, Quentin Tarantinóval a Kill Bill második része után találkoztak. – mondta a videóban Brosnan.

A döntőben Timothy Dalton bizonyult a legnagyobb meglepetésnek, aki a szavazatok 32%-át gyűjtötte be a 44%-kal győztes Connery és a 23%-ig jutott Pierce Brosnan mellett.

Csak mögöttük kullogott Roger Moore, akit a rajongók titkos favoritjának tartottunk volna korábban, a szerep jelenlegi birtokosa, Daniel Craig, valamint George Lazenby.

Billie Eilish – No Time To Die (Audio)

Listen to “No Time To Die”, the theme song for the 25th James Bond film, out now: http://smarturl.it/NoTimeToDie Follow Billie Eilish: Facebook: https://www….

A 89 éves Connery-t sokan az egyetlen és igazi 007-es ügynöknek tartanak. Nem csak azért van így, mert ő volt az első, aki eljátszotta a karaktert az 1962-es Dr. Nóban, hanem a kivételes színészi képességei miatt is, ahogyan a szövegét az arcjátékával összehangolta.

Ian Fleming, akinek regényei nyomán született meg a filmes Bond-sorozat, eredetileg Cary Grantet látta volna szívesen viszont a filmvásznon. Aztán megkedvelte Connery-t is, miután a kritika és a közönség is szerint is telitalálatnak bizonyult a szerepben. Connery uralma végül hét Bond-filmen át tartott, írja a The Guardian.

Nincs időpont bemutatni

Craig, a hivatalban lévő Bond, egyben a leghosszabb időn át szolgáló ügynök is: immáron 14 éve ő játssza a szerepet, de ennek részben az öt film között eltelt hosszú idő az oka.

Pierce Brosnan szerint eljött az ideje, hogy nő alakítsa a 007-es ügynököt

A színész négy alkalommal mentette meg a világot James Bond ként, karrierje mérföldkövének és legnagyobb teljesítményeként tartja számon. Brosnan szerint ideje átengedni a karaktert egy nőnek, hiszen a pletykák szerint lehetséges, hogy Lashana Lynch színésznő veheti át a stafétát Daniel Craigtől a No Time to Die után.

A Nincs idő meghalni, a franchise 25. része, amelyben Craig legutóbb alakította a korszerű, környezetkímélő autóval közlekedő Bondot, a jelenlegi kilátások szerint novemberben kerülhet mozikba, miután a koronavírus-járvány miatt, ahogy számos másik film esetében is, el kellett halasztani az áprilisra tervezett bemutatót.

NO TIME TO DIE Trailer – In Cinemas April 2021.

In No Time To Die, Bond has left active service and is enjoying a tranquil life in Jamaica. His peace is short-lived when his old friend Felix Leiter from th…

De a novemberi premierbe vetett remény is egyre halványodik, mivel világszerte sok mozi nem nyitott ki újra a karantén után. A közönség is bizonytalan a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, és a stúdiók is inkább a kizárólagos digitális megjelenést favorizálják. Addig is a Billie Eilish és bátyja által szerzett főcímdalt hallgathatjuk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból