Nézem Film Mi az egyéni szabadság ára? Sebastian Lelio leszbikus filmje...

Mi az egyéni szabadság ára? Sebastian Lelio leszbikus filmje a határokat feszegeti

Promóció

Sebastian Lelio filmjei nem a könnyen emészthetőségükről híresek. Legújabb filmje, Disobedience (magyarul A rabbi meg a lánya) olyan történetet mesél el, amelyben a tiltott szerelem és a szigorú vallási szabályok között feszülő ellentét három különböző szemszögből látható. Megéri kockáztatni?

Promóció
- Advertisement -

Romit (Rachel Weisz) apja temetésére érkezik haza Londonba. Találkozik gyerekkori barátaival, Doviddal (Alessandro Nivola) és Estivel (Rachel McAdams). A film hármuk történetére fókuszál.

Fény derül a titkukra? / Fotó: IMDB

 Barokk darab, ahol folyamatosan három narratíva keveredik

– mondja Lelio a filmről.

A rendező ragaszkodott ahhoz, hogy az ortodox zsidó közösséget ne ellenségként állítsa be, elmondása szerint az túl egyszerű lett volna. Nagy hangsúlyt fektetett a vallási rituálék pontos bemutatására. Ebben már a forgatókönyvírás alatt is volt segítségük, és a segítők száma a forgatás alatt is növekedett. Így mindenki tudott hívni valakit, amikor valamivel kapcsolatban kérdés merült fel.

A zsidó közösségi szokások pontos leképezése mellett a film egy gyötrelmes küzdelemre fókuszál: Romit és Esti szerelmére. A leszbikus kapcsolatok nehézsége egy szigorú vallási körben még inkább kiéleződik. Lelio alkotása ugyanazt a dilemmát járja körül három különböző nézőpontból. Ennek az eredménye egy mélyen megérintő vizsgálata az egyén szükségleteinek, szemben a tágabb közösségben betöltött szerepével. Mindegyiknek van olyan aspektusa, amelyikkel a néző egyet tud érteni, és olyan, amelyikkel nem.

Egy leszbikus örömlány titkai – Velvet őszintén a szexipar világáról – Interjú

A középiskolai évek alatt történt, miután elveszttette ápolónői mellékállását, hogy gyorsan új munkát kellett találnia, amellyel sokat kereshet és rugalmas időbeosztású. Ahogy mondani szokták, fiatal volt és kellett a pénz – ezért döntött úgy, hogy eszkortként fogja pénzért kínálni bájait. Korábban dolgozott már Amszterdamban mint burleszk táncos – ekkor már bepillantást nyerhetett a szexipar világába.

A rendezőt az egyén és annak közösség felé tartozó kötelessége közötti feszültség vonzotta. A film központi eleme, hogy a szereplőknek muszáj átgondolniuk a világról alkotott véleményüket, más különben nem tudnak a megértés következő szintjére lépni. Romit és Esti szexuális ébredése pillanatnyilag megállítja a filmet. Anélkül, hogy Lelio meztelenséget használt volna, hosszan és lassan mutatja be a két nő közötti erotikus vonzalmat, ami attól erotikus, ami bennük, belül zajlik, miközben kötelezettségeik súlya alatt mindketten küzdenek.

Nézd meg a film előzetesét:

DISOBEDIENCE | Official Trailer

Official Site: http://www.Disobedience.Movie LIKE us on Facebook: http://www.facebook.com/DisobedienceMovie FOLLOW us on Instagram: http://www.instagram.com/DisobedienceMov FOLLOW us on Twitter: http://www.twitter.com/DisobedienceMov — Love is an act of defiance. Watch the official trailer for DISOBEDIENCE, starring Rachel Weisz and Rachel McAdams. In select theaters April 27.

Promóció
ForrásAnOther
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3