Sebestyén Balázs hosszasan kritizálta azt, hogy engedték fellépni a finn műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén a transznemű Minna-Maaria Antikainent.

A finn műkorcsolyázó fellépését azért kapta fel az internet, mert elesett a jégen. Ennek kapcsán vált Antikainen Sebestyén Balázsék témájává a péntek reggeli rádióadásban, írjaBlikk

„Nem a transzokkal van a baj, és ez nagyon könnyű ideológia, hogy te transzfób vagy. Nem, nem vagyok transzfób. Csak nem vagy odavaló. Nem kell neked ott csúszni, nem érdekel, hogy mi akartál lenni, ez a személyes drámád, a személyes történeted, annak operáltatod magad, aminek akarod” – mondta Sebestyén, majd a transzneműséget ahhoz hasonlította, hogy valaki kutya akar lenni.

Ha te vizsla akarsz lenni, nyalogassál vadászházat, csak én ne kelljen, hogy téged vizslának szólítsalak. Ne várd el tőlem. Csak nekem ne kelljen veled vizslaként viselkednem

–mondta a rádiós, majd a finn szövetséget kritizálta, amiért engedték fellépni a korcsolyázót. „Szóval, hogy hol tart ez az egész, gyerekek. Hogy itt a szervezők nem mondják azt, hogy nem csúszol. Mert lefekszenek az ideológiának, és azt mondják, hogy neki csúszni kell. Átoperáltatta magát, transzfóbok leszünk, semmi köze a korcsolyához, neki az az álma, hogy ő jéghercegnő legyen. Nem tudsz korcsolyázni, de csússzál, mert te egy ideológiát képviselsz, neked csúsznod kell. Nem kell csúsznia! (…) De miért nem merünk nemet mondani? Ha egy társadalom lehetőséget biztosít arra, hogy fogyatékkal élők, hogy csússzanak egyet, elrúgjanak egy kezdőrúgást, az szép. Üzenete van, társadalmi értéke van, valamire felhívod a figyelmet.”

Balázs többször kijelentette, hogy ő nem transzfób, és mindenki úgy él, ahogy szeretne, végül pedig abnormalitásnak titulálta a helyzetet.

Amikor egy ideológia úgy válik veszélyessé, hogy a normalitást kezdi eltörölni, és az abnormalitás lesz az elfogadott, akkor az nagyon veszélyes, mert évezredek hagyományaival, kultúrájával akar úgy leszámolni, hogy aztán még te hülyén érzed magad, hogy férfiként férfi vagy.

A műsorvezető kijelentésein többen felháborodtak, de Sebestyén nem kívánt bővebben nyilatkozni, úgy gondolja, az adás magáért beszélt. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet