A Balázsék című műsorban Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők a vadászok célkeresztjében vannak. Áll a bál a műsor körül!

“Aki vadászik, annak kicsi a farka” – írja az Index a cikkében.

Sebestyén Balázs, a vadászok rémálma / Fotó: NLCafé

Kissé leegyszerűsítve ezt mondta Sebestyén Balázs a Balázsék című rádióműsorban annak apropóján, hogy kiderült: egy vadász lőhette ki azt a fokozottan védett európai szürke farkast, amelynek tetemére Nagyvisnyó mellett találtak rá, írja az Index.

Stuckie: Egy mumifikálódott vadászkopó 1960-ból / ContextUs

A vadászkopó valamikor a ’60-as évekbe mászhatott a fa odújába zsákmányát üldözve, és egészen 8,5 méteres magasságig jutott. Zsákmányát valószínűleg sohasem kapta el, é mivel egyre szűkebbé vált az üreg, a csapdából esélye sem volt kijutni. Gazdája pedig nehezen találhatott volna rá nyolc és félméter magasan egy fa odvában.

Műsorvezető-társa, Rákóczi Feri elmesélte, hogy egy vadász végzett élettársa kutyájával is, és a Blikk szerint ez volt az a pont, ahol Sebestyén Balázs agya elpattant. Ez jött ki belőle:

  • A vadászok (a vadgazdálkodással foglalkozó kevés kivételtől eltekintve):
  • Fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító emberek.
  • Ez egy hatalomfitogtatás, hogy ők a kiváltságosok, akik puskát kapnak és mindenre lőhetnek.
  • Istent játszanak, közben alkoholisták.
  • Seggek. Isznak, tivornyáznak, részegek.
  • Csoda, hogy nem történik mindennap vadászbaleset. 
  • Csoda, hogy még van vadász Magyarországon.
  • Az összes le kellett volna lője a másikat! 
  • Az megy vadásznak, aki gyáva katonának.
  • A kis tapsifüles nem lő vissza.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa, Földvári Attila megdöbbenve áll értetlenül, hiszen tavaly pont bent járt a műsorban, ahol

korrekt és pozitív beszélgetésünk volt Balázsékkal a vadászatról, vadgazdálkodásról. Ki kell kérnem magunknak ezeket a már-már közösség elleni uszítás határán mozgó megállapításokat, általánosításokat a hatvanötezer magyar vadász nevében.

Bodrogi Gyula színész (maga is vadász) ezt mondta:

Sebestyén Balázsnak fogalma sincs a vadászatról. Ami elhangzott, az egy dilettáns ember buta véleménye. Lőjék le egymást a vadászok? Miközben a farkast meg a kutyát sajnálja? Talán, ha elolvasná Széchenyi vagy Kittenberger könyveit, megváltozna a véleménye.

Póka Egon, a Hobo Blues Band alapítója is megszólalt ez ügyben:

“Ez egy semmiből jött híresség elfogult és tájékozatlan megnyilvánulása csupán. Jobban tenné, ha maradna a Balázs Show meg a ValóVilág szintjén. Honnan veszi a bátorságot, hogy lerészegezze a vadászokat. Felháborító, kikérem magamnak!”

Jelenleg ott tart az ügy, hogy Sebestyén Balázs posztolt Instagramjára, amivel tovább hergelheti a vadászokat:

Még egyszer mondom, vannak kivételek!?✌️

3,699 Likes, 69 Comments – Sebestyenbalazsofficial (@sebestyenbalazs_official) on Instagram: “Még egyszer mondom, vannak kivételek!?✌️”