Sebő Ferenc a Banksy-ügyről: “A miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor”

Az MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) felfedte, hogy ők állnak az ál-Banksy street art mögött. De miért éppen Thomason, a gőzmozdonyon ül Orbán Viktor? Terveznek-e újabb, ehhez hasonló akciókat? Sebő Ferenc, a párt Esztétikai Bizottságának elnöke válaszolt kérdéseinkre.

ContextUs: Mint kiderült, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll az ál-Banksy street art mögött. Miért éppen a felcsúti kisvasútra akartatok reflektálni?

Nem a felcsúti kisvasútra akartunk reflektálni, hanem arra, hogy szerintünk a Thomasos rajzfilm egy nagyon szar mese. Google it. Did you know?

ContextUs: Ha nem “írjátok alá” Banksy-ként, vélhetően akkor is bejárta volna a magyar sajtót. Médiahack volt a célotok?

A célunk az volt, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy a miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor.

1280
Magyar Kétfarkú Kutya Párt / (Balról Jobbra) Sebő Ferenc, Viktora Zsolt, Kovács Gergő És Dada Suzi / Fotó: Simon Moricz-Sabjan / Guardian

ContextUs: Néhány kommentelőt olvasva felmerült, hogy nyerészkedni akartok a névvel. Erre fricskaként Facebook-posztban válaszoltatok. Igazak a vádak?

Aki ilyet mond, az nyilvánvalóan nem ismeri sem Banksy művészetét, sem a műfajt. Reméljük, ez most változni fog!

ContextUs: Az Index és egyik olvaasója is levelet írt Banksy stábjának, hogy megerősítsék, valóban a brit street artist járt-e Budapesten és festette meg Orbán Viktort. Ezt cáfolták. Miután kiderült, hogy az MKKP áll az akció mögött, felveszitek/felvettétek a stábbal a kapcsolatot? 

Persze, folyamatosan konzultálunk, de ez titok.

Kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya Párt festette Orbánt mozdonnyal, Banksy név alatt

Mint arról hírt adtunk, úgy tűnt, a Massive Attack-koncert miatt (is) Banksy Budapestre látogatott. És ha már itt volt, akkor itt hagyta a névjegyét. Ám azonnal korrigálnunk kellett, hiszen Banksy stábjának megkeresésére kiderült, nem a brit művész járt nálunk, szélhálmos lehet. Néhányan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akcióját látták az ügy mögött, azonban nem lehetett bizonyítani.

ContextUs: Két nappal ezelőtt, 23:14 perckor a Facebook-oldalatokon megjelent egy bejegyzés ezzel a szöveggel: “A street art jövőjéről fogunk egyeztetni a Massive Attack koncert után”. Néhány kommentelőben felmerült, hogy Banksy-mű lesz a gyömölcse. Számíthatunk a jövőben több, ehhez hasonló graffitire?

Igen, sőt.

(Korábbi street artok alább, a galériában láthatók! Kovács Gergely, az MKKP pártelnöke, mint elmondta, “belustultam, de most szerencsére lett kedvem megint [festeni].” További fotók ezen a linken érhetők el.)

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból