Követem Közélet Sebő Ferenc a Banksy-ügyről: "A miniszterelnök egy infantilis, megalomán...

Sebő Ferenc a Banksy-ügyről: “A miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor”

Promóció

Az MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) felfedte, hogy ők állnak az ál-Banksy street art mögött. De miért éppen Thomason, a gőzmozdonyon ül Orbán Viktor? Terveznek-e újabb, ehhez hasonló akciókat? Sebő Ferenc, a párt Esztétikai Bizottságának elnöke válaszolt kérdéseinkre.

Promóció
- Advertisement -

ContextUs: Mint kiderült, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll az ál-Banksy street art mögött. Miért éppen a felcsúti kisvasútra akartatok reflektálni?

Nem a felcsúti kisvasútra akartunk reflektálni, hanem arra, hogy szerintünk a Thomasos rajzfilm egy nagyon szar mese. Google it. Did you know?

ContextUs: Ha nem “írjátok alá” Banksy-ként, vélhetően akkor is bejárta volna a magyar sajtót. Médiahack volt a célotok?

A célunk az volt, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy a miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt / (balról jobbra) Sebő Ferenc, Viktora Zsolt, Kovács Gergő és Dada Suzi / Fotó: Simon Moricz-Sabjan / Guardian

ContextUs: Néhány kommentelőt olvasva felmerült, hogy nyerészkedni akartok a névvel. Erre fricskaként Facebook-posztban válaszoltatok. Igazak a vádak?

Aki ilyet mond, az nyilvánvalóan nem ismeri sem Banksy művészetét, sem a műfajt. Reméljük, ez most változni fog!

ContextUs: Az Index és egyik olvaasója is levelet írt Banksy stábjának, hogy megerősítsék, valóban a brit street artist járt-e Budapesten és festette meg Orbán Viktort. Ezt cáfolták. Miután kiderült, hogy az MKKP áll az akció mögött, felveszitek/felvettétek a stábbal a kapcsolatot? 

Persze, folyamatosan konzultálunk, de ez titok.

Kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya Párt festette Orbánt mozdonnyal, Banksy név alatt

Mint arról hírt adtunk, úgy tűnt, a Massive Attack-koncert miatt (is) Banksy Budapestre látogatott. És ha már itt volt, akkor itt hagyta a névjegyét. Ám azonnal korrigálnunk kellett, hiszen Banksy stábjának megkeresésére kiderült, nem a brit művész járt nálunk, szélhálmos lehet. Néhányan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akcióját látták az ügy mögött, azonban nem lehetett bizonyítani.

ContextUs: Két nappal ezelőtt, 23:14 perckor a Facebook-oldalatokon megjelent egy bejegyzés ezzel a szöveggel: “A street art jövőjéről fogunk egyeztetni a Massive Attack koncert után”. Néhány kommentelőben felmerült, hogy Banksy-mű lesz a gyömölcse. Számíthatunk a jövőben több, ehhez hasonló graffitire?

Igen, sőt.

(Korábbi street artok alább, a galériában láthatók! Kovács Gergely, az MKKP pártelnöke, mint elmondta, “belustultam, de most szerencsére lett kedvem megint [festeni].” További fotók ezen a linken érhetők el.)

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3