Követem Közélet Sebő Ferenc a Banksy-ügyről: "A miniszterelnök egy infantilis, megalomán...

Sebő Ferenc a Banksy-ügyről: “A miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor”

Az MKKP (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) felfedte, hogy ők állnak az ál-Banksy street art mögött. De miért éppen Thomason, a gőzmozdonyon ül Orbán Viktor? Terveznek-e újabb, ehhez hasonló akciókat? Sebő Ferenc, a párt Esztétikai Bizottságának elnöke válaszolt kérdéseinkre.

- Advertisement -

ContextUs: Mint kiderült, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll az ál-Banksy street art mögött. Miért éppen a felcsúti kisvasútra akartatok reflektálni?

Nem a felcsúti kisvasútra akartunk reflektálni, hanem arra, hogy szerintünk a Thomasos rajzfilm egy nagyon szar mese. Google it. Did you know?

ContextUs: Ha nem “írjátok alá” Banksy-ként, vélhetően akkor is bejárta volna a magyar sajtót. Médiahack volt a célotok?

A célunk az volt, hogy felhívjuk rá a figyelmet, hogy a miniszterelnök egy infantilis, megalomán imposztor.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt / (balról jobbra) Sebő Ferenc, Viktora Zsolt, Kovács Gergő és Dada Suzi / Fotó: Simon Moricz-Sabjan / Guardian

ContextUs: Néhány kommentelőt olvasva felmerült, hogy nyerészkedni akartok a névvel. Erre fricskaként Facebook-posztban válaszoltatok. Igazak a vádak?

Aki ilyet mond, az nyilvánvalóan nem ismeri sem Banksy művészetét, sem a műfajt. Reméljük, ez most változni fog!

ContextUs: Az Index és egyik olvaasója is levelet írt Banksy stábjának, hogy megerősítsék, valóban a brit street artist járt-e Budapesten és festette meg Orbán Viktort. Ezt cáfolták. Miután kiderült, hogy az MKKP áll az akció mögött, felveszitek/felvettétek a stábbal a kapcsolatot? 

Persze, folyamatosan konzultálunk, de ez titok.

Kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya Párt festette Orbánt mozdonnyal, Banksy név alatt

Mint arról hírt adtunk, úgy tűnt, a Massive Attack-koncert miatt (is) Banksy Budapestre látogatott. És ha már itt volt, akkor itt hagyta a névjegyét. Ám azonnal korrigálnunk kellett, hiszen Banksy stábjának megkeresésére kiderült, nem a brit művész járt nálunk, szélhálmos lehet. Néhányan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akcióját látták az ügy mögött, azonban nem lehetett bizonyítani.

ContextUs: Két nappal ezelőtt, 23:14 perckor a Facebook-oldalatokon megjelent egy bejegyzés ezzel a szöveggel: “A street art jövőjéről fogunk egyeztetni a Massive Attack koncert után”. Néhány kommentelőben felmerült, hogy Banksy-mű lesz a gyömölcse. Számíthatunk a jövőben több, ehhez hasonló graffitire?

Igen, sőt.

(Korábbi street artok alább, a galériában láthatók! Kovács Gergely, az MKKP pártelnöke, mint elmondta, “belustultam, de most szerencsére lett kedvem megint [festeni].” További fotók ezen a linken érhetők el.)

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

A műkincsrablók bevallották, hogyan lopták el Gustav Klimt festményét

Két férfi bevallotta, hogy ellopta egy olasz galériából, majd később visszavitte oda Gustav Klimt Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményét.

Kirúgták a 168 Óra munkatársát, aki főnökei tudta nélkül hozott le egy cikket

A 168 Óra megszüntette annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a lap vezetésének engedélye nélkül az online felületükön közzétette a Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg című cikket.

Rubint Réka két posztban is megpróbálta védelmébe venni Schobert Norbit

A fitneszguru felesége, Rubint Réka két posztban reagált az őket ért vádakra.

Adam Sandler “adamsandleresen” reagált arra, hogy mellőzték az Oscar-jelöltek közül

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt című filmbeli alakítását nem méltatta az Akadémia.

Hollywoodi sztárok, akiket azonos nemű szülők neveltek fel

10 olyan sztárt mutatunk be, akiknek a szülei azonosneműek!

ez is érdekeltéged
<3