A Secret Famous Places névre keresztelt duó ötlete rendkívül egyszerű: szeretik a filmeket, és ha látnak egy jelenetet, ami igazán tetszik nekik, felkeresik az eredeti helyszínt, és megpróbálják a lehető legpontosabban újraalkotni.

Hét éve járják a filmek helyszíneit

Az ötlet 2014-ben fogant meg a páros fejében. Már az is izgalmas élménynek bizonyult, hogy láthatják, hogyan néznek ki a valóságban az ikonikus filmjeleneteket életre keltő helyszínek, de a Secret Famous Places a képek elkészítésében is örömet talált.

Miután rájöttek, hogy mások is élvezik az általuk készített képeket, elkezdték megosztani őket az Instagram oldalukon 2018-ban.

Secret Famous Places Harry Potter Scotland
Harry Potter, Skócia / Fotó: Secret Famous Places

A Bored Panda cikke szerint maguk sem számítottak arra, hogy a képek a hírességekhez is el fognak jutni, akik előszeretettel kommenteltek is alájuk.

Idős párként a Szerelmünk lapjai jeleneteit szeretnék újraalkotni

Az egész egy egyszerű nyaraláson indult. Az Instagram-oldal mögött álló pár 2014-ben még diákként keresték, hova mehetnének el egy különleges nyaralásra, kevés pénzből. Ekkor jutott eszükbe, hogy filmek helyszíneit lehetne megcélozni.
Gondot jelentett, hogy még maguknak sem tudták bebizonyítani, hogy sikerült megtalálni a pontos helyszínt. Ezért kezdtek el fényképeket készíteni, amik pontosan úgy néztek ki, mint a filmben, csak a színészek nélkül. A könnyebb összehasonlítás érdekében kezdtek el hasonló jelmezekbe bújni, mint a filmjelenetek színészei.
Az időjárás gyakran nehezíti meg a munkát, gyakran az eső vagy a hideg teszi lehetetlenné, hogy elkészíthessék a képeket. Van, amikor a helyszín megtalálása jelenti a problémát, néha napokig keresgélnek. A jelmez sem mindig egyszerű, általában a saját, vagy barátaik, családtagjaik ruhatárából dolgoznak, de előfordul, hogy nagy nehézséget jelent a megfelelő viselet összeállítása.
Secret Famous Places Izek Imak Szerelmek Roma 1
Általában azokból a filmekből és sorozatokból választanak, amelyeket szeretnek. Abban reménykednek, hogy örökké folytathatják az oldalt, és majd, ha megöregszenek, újraalkothatják a Szerelmünk lapjai jelenetét, amiben az idős pár üldögél a padon.

A Secret Famous Places-párnak sokkal könnyebb dolga van a közkedvelt filmekkel

A pár különleges hobbija rengeteg országba repítette már el, és rengeteg izgalmas történettel gazdagította őket. Volt, amikor thaiföldi csoportot kellett megkérniük, hogy álljanak be a háttérbe, volt, mikor kénytelenek voltak a semmi közepén éjszakázni, mert elfelejtették elhozni a kamera akkumulátorát.

Az alkotás folyamata a megfelelő jelenet kiválasztásánál kezdődik, majd a forgatási helyszín megtalálása következik. Ez a népszerű filmek esetében egyszerű, de sokszor több időt igényel, ha a rajongók még nem találták meg a helyet. Egy nyaralás során több különböző forgatási helyszínt látogatnak meg, ez alapján kell megszervezniük az utat és a jelmezeket. Maga a fotózás 20 perctől akár egy órán át is tarthat. Végül pedig egymás mellé teszik a képeket. Filterek használatát megengedik maguknak, mivel a filmen dolgozók is használják ezt a technikát, de sosem tüntetnek el, vagy szerkesztenek a képekre olyan dolgokat, amik a valóságban nem voltak ott.

Az Instagram oldal üzemeltetői 10 éve alkotnak egy párt, azóta már jegyesek. Mindkettejüknek van mellette munkája, újságíróként és mérnökként dolgoznak, így tudják finanszírozni az utazásaikat és vele együtt a hobbijukat.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet