A Tom Cruise készülő űrfilmjét készítő cég az új kereskedelmi űrállomáshoz csatol egy filmstúdiót, az SEE-1 stúdiómodult.

A zöldvászon előtt felvett űrjelenetek hamarosan már a múlté

A Space Entertainment Enterprise (SEE), a Tom Cruise készülő űrfilmjét Doug Limannel társ-készítő cég felfedte, hogy a streaming tartalomstúdió és a sportaréna mellett TV- és filmstúdiót is indít az űrben, terveik szerint 2024 végén, írja a The Hollywood Reporter.

A SEE-1 névre keresztelt mikrogravitációs filmes, tévés, sport- és szórakoztató gyártási és közvetítési modult – a világon először – az Axiom Station-re, az Axiom Space által épített kereskedelmi űrállomásra szerelnék fel, amely a jelenlegi Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozna, mielőtt önálló pályára állna.

A modul tervei között szerepel filmes, tévés, zenei és sportesemények, valamint olyan művészek, producerek és kreatívok befogadása, akik az alacsony pályás mikrogravitációs környezetben szeretnének tartalmat előállítani, miközben lehetővé teszik a fejlesztést, gyártást, rögzítést, sugárzást és tartalom élő közvetítését. A SEE emellett saját tartalmat és eseményt kíván létrehozni a modulban, valamint harmadik felek számára is elérhetővé kívánja tenni azokat.

Az SEE-1 filmstúdió 2028-ra már a saját pályáján keringhet az űrben

A SEE társalapítója Jelena és Dmitrij Lesznevszkij, akik a Cruise világűrben forgatott első hollywoodi mozgóképének közös producerei. A SEE partnerei, tanácsadói és tanácsadói közé tartoznak a korábbi HBO, Endemol és Viacom vezetők, valamint a NYC-i székhelyű GH Partners befektetési bank. A cég jelenleg is tárgyal befektetőkkel és kereskedelmi partnerekkel a projektről, és hamarosan újabb adománygyűjtési kört terveznek.

A SEE-1 a tervek szerint 2024 decemberében, az Axiom Station orbitális összeszerelésének korai szakaszában áll üzembe. Amikor az állomás kezdeti konfigurációja befejeződött, a tervek szerint 2028-ban készen fog áll a Nemzetközi Űrállomástól való leválasztásra.

Jules Verne-től a Star Trek-ig a sci-fi szórakoztatás emberek millióit inspirálta világszerte arra, hogy álmodozzanak arról, hogy mit hozhat a jövő. A következő generációs szórakozóhely létrehozása az űrben számtalan ajtót nyit meg hihetetlen új tartalmak alkotásához, és ezeknek az álmoknak a megvalósítására

 – mondta Richard Johnston.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet