Nézem Fotó Sergio Purtell nosztalgikus képei visszarepítenek a '70-es és '80-as...

Sergio Purtell nosztalgikus képei visszarepítenek a ’70-es és ’80-as évek Európájába  

Promóció

Sergio Purtell fotográfus fiatal korában bejárta egész Európát. Most egy albumon keresztül mindannyian nosztalgiázhatunk vele, akiknek hiányzik a szabad utazás, csavargás lehetősége.

Vigyázat, erős nosztalgiaveszély!

Promóció
- Advertisement -

Sajnos, idén a gondtalan vakációzás lehetősége csak kevesek kiváltsága lesz, sokaknak marad az álmodozás. Jó esetben, a saját régebbi nyaralós képeinket nézegetve gondolatban visszatérhetünk kedvenc városainkba, tájainkra. Ezt tette Sergio Purtell fotós is, aki saját képeit egy sorozat alá, könyvbe rendezve megosztotta a nagyközönséggel legszebb emlékeit fiatalkori, szabad nyarairól.

/ Fotó: Sergio Purtell

Az 1970-es évek végétől az 1980-as évek közepéig Purtell minden nyáron vett egy olcsó repülőjegyet New Yorkból Londonba, aztán beszerzett szintén jó áron egy Eurail vonatjegyet, amivel egész Európában szabadon csavaroghatott.

Divattippek a múltból: Diana hercegnő mint a nyár reklámarca

Divattippek a múltból: Diana hercegnő mint a nyár reklámarca Diana hercegnő nyaralós képeinek látványa mindannyiunknak meghozza a kedvét az utazáshoz – és persze rávilágíthat, milyen darabokat is kéne feltétlenül beszereznünk a nyári gardróbunkba. Piramisok, Saint Tropez-i tengerpart, családi hajókirándulás vagy éppen hivatalos látogatás valamelyik afrikai országba?

Love’s Labour címen megjelent albumában a Fortepan-hangulatú, fekete-fehér képein dokumentálta kalandjait: a felfedezett helyeket, az embereket, akikkel megismerkedett. Az egész kötetet áthatja a romantikus, nosztalgikus emlékezés a londoni, párizsi, római vakációkról. De bármely helyre szeretettel emlékezik, ahol csak megfordult, írja a Creative Boom.

/ Fotó: Sergio Purtell

„Tanulmányoztam a finom gesztusokat, a szabadidőben megfigyelhető dacosságot. Amikor a parkokban, köztereken sétáltam, összebarátkoztam emberekkel, akik beengedtek a lakásukba. Megengedték, hogy lefotózzam az életüket, ami olyan ismerősnek tűnt, pedig éppen csak akkor érkeztem” – meséli Purtell.

Alina van Ryzin fotós gender-identitásának felvállalás-története

A hét történelmi Sister Colleges-ből, azaz az Egyesült Államok észak-keleti részén található, nők számára alapított elit felsőoktatási intézményből mára csupán ötben képeznek kizárólag nőket. Ide tartozik a Philadelphia környékén csodálatos környezetben elterülő Bryn Mawr College is. A neogótikus stílusban épült kampuszt 1885-ben alapították, majd a magas rangú kvéker intézmény 1894-1922 között, a második dékán, M.

A vándorlás érthető Purtell esetében. 18 éves korában a chilei diktatúra elől menekült el. Beleszeretett a fényképezésbe, és a művészettörténet órákon kedvet kapott Európa bebarangolásához. Amikor megérkezett, rögtön santiagói életére gondolt. A manierizmus, a szokások, az építészet, a lazaság, a reggeli kávézás, a délutáni hűsölés egy szökőkút tövében, és a nap lezárása a helyi szórakozóhelyen egy pohár borral mind ismerős volt számára.

Azok az apró, rejtett gesztusok

„Egy fiatalember elindul, hogy megtalálja a szerelmét. Ahogy utazik az öreg kontinensen, megtanulja elfelejteni a múltat, megtanul a jelenben élni és értékelni az utat. Hogyan leszünk szerelmesek? Úgy, hogy jelen vagyunk, ami elengedhetetlen, ha fotózunk a nagyvilágban” – mondja a fotós a sorozatról.

A fotózásban a szerelem nem lehet vak, bár sok mindent nem veszünk észre: egy finom mozdulatot, egy pillantás ragyogását, a bőr textúráját, egy nyak formáját, egy futó arcpírt, egy szomorú szempárt, a szerény bájt. A szeretet valami nálunk sokkal nagyobbhoz kapcsolhat. Kíméletlen elkötelezettséget igényel. A patakok a folyóba torkollanak, a folyók az óceánokba, és a hullámok átölelik egymást

– írja könyvében.

/ Fotó: Sergio Purtell

Sergio Purtell Love’s Labour című munkája visszarepít a gondtalan európai nyarak korába, amikor még szabadon lehetett utazgatni.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3