Nagy ziccert hagyott volna ki Hollywood, ha éppen a filmipar legdurvább botrányából és mindenható urának leleplezéséből nem készítene mozifilmet.

Egy mozivászonra kívánkozó sztori

A She Said (Azt mondta a nő) című alkotás két főszerepét Carey Mulligan és Zoe Kazan kapta, akik a The New York Times két oknyomozó riporterét, Megan Twohey-t és Jodi Kantort fogják alakítani, írja a Variety.

A két újságíró riportja robbantotta ki a #Metoo-botrányt, amely először törte meg a csendet és leplezte le a világ előtt a színésznők rendszerszintűnek mondható kiszolgáltatottságát a színfalak és a kamerák mögött.

Carey-Mulligan-Zoe-Kazan She Said Metoo Film

Harvey Weinstein hollywoodi filmipari mogul és producer évtizedeken át szexuális ragadozóként, hatalmával visszaélve zaklatta, zsarolta, szexre kényszerítette és megerőszakolta a fiatal és már befutott színésznőket. A film a két riporter újságírói tevékenységét helyezi középpontba, amelynek köszönhetően megindult a hivatalos eljárás, és amely eredményeképpen Weinstein egy ideje 23 éves börtönbüntetését tölti.

Az újságírók bestsellere alapján készül a She Said forgatókönyve

Kantor és Twohey 2017 októberében publikált anyagukért Pulitzer-díjat kaptak. A riportban számos nő azzal vádolta meg Weinsteint, hogy a producer az 1990-es évektől fogva hatalmával visszaélve kihasználta vagy zaklatta őket. Weinstein lebukása után további neves hollywoodi filmeseket is megvádoltak szexuális visszaélésekkel, többek közt Les Moonves-t, Kevin Spacey-t, Matt Lauert és Brett Ratnert.

Maria Schrader fogja rendezni a filmet, aki a Netflix Unorthodox című sorozatát is jegyzi. A forgatókönyvet Twohey és Kantor bestsellere, a She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement (Azt mondta a nő: a szexuális visszaélések leleplezése, amely kirobbantott egy mozgalmat) című kötet alapján az Ida és a Colette forgatókönyvírója, Rebecca Lenkiewicz készíti. A forgatás idén nyáron kezdődik.

A film producerei között találjuk többek közt Brad Pittet is. A bemutatót 2022 november 18-ra tervezi a forgalmazó, a Universal Pictures. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet