Shakira több millió dollárért lemondott zenéiről

Shakira több millió dollárért eladta zenéje jogait a Hipgnosis Songs Fund nevű brit vállalatnak.

15 évnyi jogdíj

Minden idők legtöbb lemezt eladott latin-amerikai előadónője 80 millió korongot forgalmazott világszerte. 145 dala között olyan slágerek szerepelnek, mint a Hips Don’t Lie, a Whenever, Wherever és a She Wolf.

shakira
/ Fotó: Bryan R. Smith / AFP

A Hipgnosis Songs Fund az elmúlt években megszerezte Bob Dylan, Nile Rodgers, Blondie, Barry Manilow és Neil Young zenéjének jogait is. A cég nem árulta el az alku részleteit, de általában 15 évnyi jogdíjnak megfelelő összeget fizet ki előre egy-egy előadónak.

Black Eyed Peas, Shakira - GIRL LIKE ME (Official Music Video)

"Translation" available at: https://Black-Eyed-Peas.lnk.to/Translation"GIRL LIKE ME" Official Audio: https://youtu.be/rGhvqK9eLBgFollow Black Eyed Peas onlin...

Merck Mercuriadis, a cég alapítója tavaly egy korábbi üzlettel kapcsolatban a BBC-nek úgy nyilatkozott, adókedvezménnyel sokan 25 évnyi összegnek megfelelő pénzt kapnak egycsapásra.

Vajon mivel foglalkozik majd ezután?

A művészek ezzel azonnal anyagi biztonságot teremtenek, a Hignosis pedig örökké birtokolni fogja a jogokat, új bevételi forrásokat kialakítva a zene számára például filmes és televíziós licencekkel, új termékek piacra dobásával.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A három Grammy-díjat és 12 Latin Grammy-díjat nyert Shakira 1991-ben, 13 évesen adta ki első lemezét. Első angol nyelvű lemezét, a Laundry Service című albumot 13 millióan vásárolták meg 2001-ben. Shakira volt a 2020-as Super Bowl félidejének fő előadója Jennifer Lopez mellett. A show tovább növelte a zenéje iránti érdeklődést és az értékét a befektetők számára.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból