Sharon Stone amerikai színésznő lesz a házigazdája az AIDS-kutatásokat támogató amfAR alapítvány javára gyűjtő pénteki cannes-i gálának.

Exkluzív vacsora, aukció, divatbemutató és számos előadás az AIDS-gálán

A 27. adománygyűjtő estet a szabad ég alatt rendezik meg a Cap d’Antibes-i Eilenroc-villánál. A program részét képezi egy exkluzív vacsora, egy ruhakölteményeket, műtárgyakat és luxuscikkeket felvonultató aukció, számos előadás, valamint egy divatbemutató.

Az est fő fellépője Alicia Keys amerikai énekesnő lesz, Spike Lee amerikai filmrendező kiemelt vendégként érkezik a rendezvényre – olvasható a The Variety című filmes portálon.

Az estély tiszteletbeli elnökségét mások mellett Angela Bassett, Len Blavatnik, Rachel Brosnahan, Milla Jovovich, Nicole Kidman, Regina King, Heidi Klum, valamint az amfAR társelnökei, T. Ryan Greenawalt és Kevin McClatchy látják el. Az idei gálára korlátozott számú vendéget várnak.

Az amfAR alapítvány ideiglesen a Covid-19 kutatásra is kiterjesztette tevékenységét

Az amerikai amfAR alapítványt 1985-ben hozták létre, alapító elnöke Elizabeth Taylor színésznő volt.

A szervezet eddig csaknem 600 millió dollárt (180,6 milliárd forintot) költött az AIDS/HIV kutatását szolgáló programokra. Az amfAR-gálát minden évben Antibes-ban rendezik a cannes-i filmfesztivál idején. Az eddigi gálák több mint 235 millió dollár bevételt hoztak.
Az amfAR ideiglenesen kiterjesztette tevékenységét, hogy támogassa a Covid-19 kutatását és segítsen megválaszolni olyan kérdéseket, hogy milyen hatással van a betegség a HIV-fertőzött emberekre.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet